Faik KAPTAN/İSTANBUL,() CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yardımcıları O.Faruk Loğoğlu, Emel Yıldırım ve Yurtdışı İlişkiler Koordinatörü CHP Milletvekili Durdu Özbolat ile birlikte Cumhurbaşkanlığı seçiminde önemli rol oynayacak Almanya’daki Türk vatandaşlarıyla buluşmak üzere İstanbul’dan Düsseldorf’a gitti.
Kılıçdaroğlu’nun 7 Haziran Cumartesi günü saat 14.00’te Essen Grugahalle Salonu’nda Almanya’daki Türklere bir konuşma yapacağı bildirildi.
CHP Lideri Kılıçdaroğlu bugün saat 16.00’da Ankara’dan İstanbul’a geldi. Saat 18.10’da ise İstanbul’dan Düseldorf’a hareket edecek.
Atatürk Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakan Kemal Kılıçdaroğlu temaslarıyla ilgili açıklamayı Faruk Loğoğlu’nun yapacağını belirtti. Faruk Loğoğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“ Genel Başkanımız yarın Essen kentinde Almanya'daki CHP birliklerinin düzenlediği bir buluşma adını verdiğimiz bir toplantıya katılacak. Bir günlük gezi. Bu vesileyle Alman basınına açıklamaları olacak. Medya ile temasları olacak. Bir de çalışma kahvaltısında sivil toplum kuruluşları ve Avrupa'da ileri gelen Türk kuruluşlarının temsilcileri ile temasları ve görüşmeleri olacak. İlk defa oy kullanacaklar. Vatandaşlarımızı oylarını kullanmaya teşvik edeceğiz. Çünkü bu haklarını bulundukları yerde ilk defa kullanmalarına önem veriyoruz. İlk isteğimiz, oyununuzu kullanın, ikincisi de tabi kullanılan oylara sahip çıkılması için çeşitli önlemler de alıyoruz. Çünkü oylar orada kullanılacak ama burada sayılacak. Yurtdışında yaklaşık 2,8 milyon seçmen var. Bunun çok büyük bir kısmı Almanya'da. Onun için Almanya ile başlıyoruz. Ayrıca, parti yetkililerimiz, oradaki seçmenlere Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde nasıl oy kullanılacak, nelere dikkat edilmesi konularında eğitimler verecekler. Onları da beraberimizde götürüyoruz. Genel Başkanımız yarın akşam dönecek, fakat eğitimi verecek arkadaşlarımız bir gün daha kalacak.”
BAŞKA ÜLKELER DE OLABİLİR
Faruk Loğoğlu daha sonra başka ülkelere ziyaret olup olmayacağı konusundaki soruyu ise, “Türkiye'deki gelişmeler izin verdiği ölçüde diğer ülkelere de gitmeyi düşünüyoruz. Çünkü Avusturya, Belçika, Hollanda, Fransa'da çok sayıda vatandaşımız var. Onlara da ulaşmaya çalışacağız.”şeklinde cevaplandırdı.
ADAY HALA BELLİ DEĞİL
CHP'nin adayının belli olup olmadığı şeklindeki bir soruya ise Loğoğlu, “ Hayır olmadı. Daha bu sabah yabancı bir ziyaretçimiz bunu Genel Başkanımıza sordu. Bu konuda temasların sürdüğünü ama adayımızın daha belli olmadığını söyledi. Nasıl bir aday istediğimiz belli ama kim olacak o henüz belli değil” dedi.
MHP ile ortak bir aday olacak mı? Şeklindeki soruya Loğoğlu şu şekilde cevap verdi:
“Bu bağlamdaki görüşmeler devam ediyor. Genel Başkanımızın siyasi partilerle görüşmeleri olacak. Sayın Bahçeli kendi yaptığı görüşmelerin devam edeceğini söyledi. Burada önemli olan Türkiye'ye layık, Türkiye için en güzel, iyi etkili hizmeti verecek bir aday bulmak onu seçtirmek. “

FK (FOTOĞRAF)