Ali GÜNDOĞAN/MARMARİS (Muğla), () - MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, emekli askerler ve eşlerinin oluşturduğu, İşçi Partililerin destek verdiği 'Vardiya Bize Platformu' üyelerinin düzenlediği 'Sessiz Çığlık' eylemine Deniz Kurmay Kıdemli Albay Mesut Zafer Sarı da katıldı. Albay Sarı, "Bir gün bizi yargılayanlar mahkemeler karşısına çıkarak hukuksuzluklarının diyetini ödeyecekler. Hukuksuzluklar o kadar çok ki onları söylemeye kalksam zaman yetmez. Bizler, cezaevlerinde resmen ölüme terk edildik" dedi.
Balyoz Davası'nda 16 ile 20 yıl arasında hapis cezalarına çarptırılan emekli ve muvazzaf amiral, general, yüksek rütbeli subayların tahliyeleri üzerine, ailelerinin oluşturduğu 'Vardiya Bizde Platformu'nun 90 haftadır ülke genelinde sürdürdüğü 'Sessiz Çığlık' eylemi Marmaris Atatürk Caddesi'nde bulunan Atatürk Anıtı önünde yapıldı. Cezaevinden yeni çıkan Balyoz hükümlüsü Deniz Kurmay Kıdemli Albay Mesut Zafer Sarı da eyleme ailesiyle geldi. Arkasında 'Hasdal' önünde 'Asrın iftirası' yazılı beyaz tişört giyen Sarı'ya vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Eyleme katılanlar 'Savaşmadan komutanlarını tek esir veren ülke Türkiye', 'Ya tam bağımsız Türkiye ya ölüm', 'Hukuksuzluklar son bulsun' ve 'direne direne kazanacağız' pankartları taşıdı. Soma'da ve cezaevlerinde hayatlarını kaybedenler için bir dakika saygı duruşunda bulundu.
Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'nda Kurmay Başkanlığı görevini yürütürken tutuklanan Kurmay Kıdemli Albay Sarı, gruba hitaben konuşma yaptı. Cezaevlerinde yaşamını yitiren ve çeşitli hastalıklara yakalanan askerlerin isimlerini tek tek okuyan Kurmay Kıdemli Albay Sarı, "Bir gün bizi yargılayanlar mahkemeler karşısına çıkarak hukuksuzluklarının diyetini ödeyecekler. Hukuksuzluklar o kadar çok ki onları söylemeye kalksam zaman yetmez. Bizler, cezaevlerinde resmen ölüme terk edildik. Cezaevlerinde birçok arkadaşımı kaybettim. Bazı arkadaşlarımın evlatları büyüdü, akrabaları öldü. O tarifsiz acıları bizlere yaşatanlar bir gün gelecek mahkemeler önünde hesap verecektir. Bu komploları düzenleyen güçleri tüm dünya biliyor ve bununla ilgili çeşitli raporlar hazırladılar. Bizler, artık bu karanlık güçlere karşı mücadele vereceğiz. Bunların deşifre edilerek mahkeme önlerine çıkarılması için alnımız dik mücadele olacaktır. Bizleri çeşitli komplolarla cezaevlerine koyanlar hakkında avukatlarımız aracılığıyla şikayetlerde bulunduk. Mahkemeler bu şikayetlere kovuşturmaya yer yoktur kararı verdiler. Bu kararları veren mahkemeler sizlerin vicdanınız nerede?, Hiç mi vicdanınız yok? Bir gün geldiğinde bizi hukuksuzca yargılayanlar mahkeme karşısına çıkarak bunun diyetini ödeyecekler. Bundan sonra asıl mücadelemiz başlamıştır" dedi.
Kurmay Kıdemli Albay Sarı'nın konuşması sonrası eyleme katılanlar 'Ya İstiklal Ya Ölüm' ve 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganı attı, 10'uncu Yıl Marşı'nı okudu. Topluluk daha sonra sessizce dağıldı.

FOTOĞRAFLI