KAYSERİ Valisi Orhan Düzgün, 1'inci Komando Tugay Komutanlığı’nın Paraşüt Taburu’ndan Kıbrıs Barış Harekatı’na katılan Kıbrıs gazileri onuruna iftar yemeği verdi.
Vali Düzgün ve eşi Gül Düzgün, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 40’ncı yıldönümünde düzenlenen iftar programında harekata katılan Kıbrıs gazilerini eş ve çocukları ile birlikte Valilik Konukevi’nde ağırladı. Kıbrıs Türkü'ne özgürlüğünü kazandıran gazilerle yakından ilgilenen Vali Düzgün ve eşi Gül Düzgün, eş ve çocuklarıyla da sohbet etti. Vali Düzgün, iftarın ardından yaptığı konuşmada, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 40’ncı yıldönümünde Kıbrıs Gazileri ve aileleri ile bir arada olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu söyledi. Bundan 40 yıl önce Kayseri Hava İndirme Tugayı 3’üncü Paraşüt Taburu 2’nci Paraşüt Bölük Komutanlığı bünyesinde silah altında bulunan kahraman askerlerimizin Kıbrıs Barış Harekatı’na katılarak adaya barış getirdiğini ve orada yaşanan zulüm ve haksızlıkları sona erdirdiğini kaydeden Vali Düzgün, yurdun dört bir yanından Kıbrıs Gazileri ile iftar programında buluşmanın kendisi açısından büyük önem taşıdığına dikkati çekerek şöyle konuştu:
"Kıbrıs Barış Harekatı’na katılan siz değerli gazilerimize şükranlarımı sunuyor hepinize ailelerinizle sağlıklı ömürler diliyorum, şehitlerimizi de rahmet ve minnetle anıyorum. Bugün, Irak’ta Türkmenlerin, Gazze’de Filistinlilerin yaşadığı zulmü, işkenceyi ve katliamı günümüzden 40 – 45 yıl önce Kıbrıs’taki soydaşlarımız yaşamışlardı. Onlar, evlerinden, köylerinden ayrılmak zorunda kalmışlar, belki bir kamyonun kasasında kendilerince daha güvenli bir yere gitmek zorunda kalmışlardı. Ama, Türkiye’den siz Kayseri Komando Tugayı Paraşüt Taburu’nun da kahramanlıklarıyla Barış Harekatımız çok kısa bir süre içerisinde sonuçlanarak oradaki soydaşlarımızın huzur ve güven içerisinde yaşaması sağlanmıştı. İnşallah bundan sonra da Kıbrıs’taki Türk kardeşlerimiz ilelebet, sonsuza kadar huzur ve güven içerisinde yaşayacaklardır."
Emekli Tuğgeneral Muammer Ünal da, 40 yıl sonra Kayseri’de bir araya gelmenin hissinin tarif edilemez olduğunu söyleyerek, kendileriyle yakından ilgilenen Vali Düzgün’e teşekkür etti.  Emekli Albay Orhan Ceylan ise 2 gün boyunca Kayseri’de unutulmaz anlara tanıklık ettiklerini, harekata katılan arkadaşlarının eş ve çocukları ile yıllar sonra Kayseri'de bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Ali Demiral, 1. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Aydoğan Aydın, 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Tuğgeneral Mehmet Cahit Bakır ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Namık Boran ile diğer askerlerin eşleri ile birlikte katıldığı iftar programının sonunda Kıbrıs Gazileri adına Kayseri programına katkılarından dolayı Vali Düzgün, Tümgeneral Demiral ve Tuğgeneral Aydoğan’a şükran plaketi verildi.

FOTOĞRAFLI