KARTEPE (Kocaeli), () - KOCAELİ'nin Kartepe İlçesi sınırları içinde bulunan ve tarım alanlarının sulanmasında kullanılan Ketence Göleti, kuraklık nedeniyle kuruma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Göletteki su seviyesi en alt düzeye inerken, gölet içinde adacıklar ortaya çıktı.
Geçen yıllara oranla bölgeye düşen yağış miktarı yüzde 50 oranında azalmasıyla, Kocaeli ve Sakarya'nın içme suyu havzası olarak da kullandığı Sapanca Gölü'nde su seviyesi en alt düzeye indi. Beklenen yağışların gelmemesi nedeniyle göldeki su seviyesindeki düşüş devam ederken, bölgedeki göletlerde de su seviyesi en alt düzeye indi.
Kocaeli'nin Kartepe ilçesi'nde Akmeşe bölgesindeki verimli tarım alanlarının sulanmasında kullanılan ketence Barajı da 34 yıl sonra kuruma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. 1980 yılında Kirazoğlu ve Ketence köylerinin faydalanması için yaptırılan Ketence Göleti'ndesi su seviyesinin en alt seviyeye inmesi sonucu adacıklar ortaya çıktı. Bölge sakinlerinin 'Baraj' olarak adlandırdığı Ketence Göleti'ndeki kapakların çok eski olduğunu ve yenilenmediğini, su seviyesinin azalmasında buradaki kaçakların da etkili olduğunu ileri sürdü.

FOTOĞRAFLI