KAMU Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İzmir Şubeler Platformu tarafından yapılan açıklamada, yerel seçimler öncesi seçim güvenliğinini sağlanamadığından yakınıldı.
KESK İzmir Şubeler Platformu tarafından yapılan ve bağlı sendikaların temsilcilerinin de katıldığı açıklamada, seçim sürecinde demokratik zeminlerde, kişilerin, siyasi çevrelerin ve siyasi partilerin görüş ve düşüncelerini açıklamaları, propaganda yapmalarının en temel demokratik haklardan biri olduğu dile getirildi. Hükümetin seçim güvenliğinden ve seçimin sağlıklı bir zeminde yürütülmesinden sorumlu olduğuna da dikkat çekildi.
Son günlerde halkların kardeşliğine ve bir arada yaşama iradesine yönelik faşist saldırdılar olduğunu belirterek bunları protesto ettiklerini dile getiren KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Selma Şen, “Başbakan muhalif tüm kesimlere karşı kin ve nefret üretirken, toplumda yarattığı kutuplaşma, faşist ve ırkçı anlayışların yeşermesine, büyümesine yol açan bir iklim oluşturmaktadır. AKP’nin şeçim mitinglerinde günler öncesinden olağanüstü önlemler alınmakta 'suç işleyebileceği' varsayılarak kişiler gözaltında tutulmakta, çevre illerden binlerce polis miting yapılacak illere gönderilmekte, Başbakan’ın 'gevşek' gördüğü polis amirleri hemen görevden alınmakta, kara, hava ve varsa denizden kuş uçurtulmamakta iken, muhalafet partililerin şeçim çalışmaları kendi haline bırakılmaktadır. AKP’ye yönelik gelişen protestolar “dış mihrakların işi' ilan edilip vatan halinliğiyle damgalanırken, muhalefet partilerine yönelik girişimler “demokratik hak' olarak görülmektedir” dedi.
Açıklamada ayrıca Ordu, Giresun, Aksaray, Urla, Fethiye ve Tekirdağ’da Halkların Demokratik Partisi (HDP) bürolarına, seçim araçlarına, yöneticilerine ve kitlesine yönelik saldırılarda bulunulduğu belirtildi. Bunların sistamatik ve örgütlenmiş bir saldırı olduğu öne sürüldü.

MO (AÖ/AAA)(FOTOĞRAF)