KIRIKKALE'nin 18 bin nüfuslu Keskin ilçe belediyesinin BEDAŞ'a olan 1 milyon TL'lik borcu nedeniyle elektriği kesildi. Elektriğin kesilmesi nedeniyle ilçeye su su pompalanamayınca halk susuz kaldı. Musluklarından su akmayan vatandaşlar, çeşmelerden bidonlarla su taşımak zorunda kaldı.
Keskin Belediye Başkanı AK Partili Bayram Sakallı, BEDAŞ Elektrik Dağıtım Şirketi'ne olan borçları nedeniyle elektriklerin kesildiğini belirtti. Sakallı, "İki gündür Ankara'da BEDAŞ yetkilileri ile görüşmelerimde 1 milyon TL'lik borcun yatırılması gerektiğini, bu para yatmadan elektriği veremeyeceklerini bildirdiler. İlçe olarak zor durumdayız. Vatandaşlarımız su ihtiyaçlarını mahalle aralarındaki ve çevrede bulunan eski çeşmelerden temin ediyorlar" dedi.
'GELİRİMİZ DÜŞÜK, PARA YETMİYOR'
Yerel seçimlerde yeniden aday gösterilmeyen Başkan Sakallı, daha önceden de elektriklerinin çeşitli defalar kesildiğini, şirkete verdikleri taahhüt karşılığı açtırdıklarını, ancak ödeme yapamadıkları için elektriğin yeniden kesildiğini söyledi. Belediye gelirinin düşük olduğunu, İller Bankası'ndan gelen paranın personel maaşları ile diğer giderleri zor karşıladığını kaydeden Başkan Sakallı, belediyenin geçmiş yıllara ait borçları nedeniyle sıkıntıda olduklarını dile getirdi. Vatandaşların sürekli belediyeyi aradıklarını, ancak çaresiz kaldıklarını vurgulayan Başkan Sakallı, vatandaşlardan seslerini yetkililere bireysel olarak iletmelerini istedi.
Susuzluk çeken vatandaşlar ise belediyeye tepki gösterirken, çaresiz kaldıklarını dile getirdi.