Cafer ZENGİN/KAYSERİ, () - KAYSERİ’de Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, İsrail’e ve IŞİD terör örgütüne tepki gösterdi. Platform adına açıklama yapan KESK Dönem Sözcüsü Ulaş Apaydın, “AKP iktidarı ‘denge politikası’ adı altında İsrail’i incitmeyecek açıklamalar yapıyor” dedi.
Cumhuriyet Meydanı’nda Emek ve Demokrasi Platformu adı altında bir araya gelen çeşitli siyasi parti ve sendika temsilcileri, İsrail aleyhine slogan attı. ‘Filistin halkı yalnız değildir’ , ‘Kahrolsun İsrail’ , ‘İsrail Filistin’den defol’ , ‘Katil IŞİD’ yazılı pankartlarla  Filistin bayrakları taşıyan grup adına basın açıklamasını yapan KESK Kayseri Dönem Sözcüsü Ulaş Apaydın yaptı.
Ortadoğu’nun her yanında devam eden çatışmaların emperyalist politikalardan bağımsız olmadığını ifade eden Apaydın, "Başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, geçmişte Filistin halkının mücadelesini istismar ederek iç politika malzemesi yapanlar ‘denge politikası’ adına yaşanan katliamı görmezden gelmekte, Filistin halkı ile aramazdaki tarihsel ve kültürel bağları yok saymaktadır" dedi.  Hükümetin bu katliamlar karşısında İsrail’i incitmeyecek ‘diplomatik açıklamalarla yetindiğini ileri süren Ulaş Apaydın, şunları söyledi:
"Ak Parti iktidarının, IŞİD’ın Irak’taki son saldırılarının da etkisiyle Musul ve Kerkük petrol boru hatlarından Türkiye üzerinden İsrail’e satılan petrollerden elde edilen ve Halk Bankası’na yatırılan dolar akışının devam etmesi için Filistin halkının değil, silah anlaşmaları yaptığı, pilotlarını Türkiye’de eğittiği İsrail’in çıkarlarına uygun bir dış politika izlediği tüm çıplaklığı ile gözler önüne serilmektedir. Gezi direnişinde hayatını kaybeden gençleri terörist olarak suçlamaktan geri durmayan, 15 yaşında polis terörüne kurban verilen Berkin Elvan’ın annesini mitinglerde yuhalatan Başbakan’ın eli kanlı IŞİD çetelerini ise ‘IŞİD unsurları’ olarak tanımlaması IŞİD’e verilen desteği gösteren politikalardan sadece bir tanesidir. Ayrıca Diyanet'in sözde yaptırdığı ankete göre Türkiye’de yaşayan 20 milyon Alevi’yi yok sayması da AKP’nin bu ayrıştırıcı, ötekileştirici politikalarındandır.”

FOTOĞRAFLI