MANİSA’da, 2014 bütçesini protesto etmek için bir günlük iş bırakma eylemi yapan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Manisa Şubeler Platformu üyeleri, çalışanların ücretlerinin arttırılmasını istedi. İstanbul merkezli yapılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonları nedeniyle hükümete de tepki gösteren eylemciler, “Hırsızlar Bakan, sözcü Başbakan” diye slogan attı.
KESK’e bağlı sendikaların üyeleri bugün Manisa’da da bir günlük iş bırakma eylemi yaptı. Bütçe görüşmelerinin sürdüğü TBMM’de, kamu çalışanlarının ücretlerinin arttırılması, hak kayıplarının önlenmesi talebinin gündeme alınmasını isteyen yaklaşık 600 kamu çalışanı, Manisa Lisesi önünde toplanıp Manolya Meydanı’na kadar yürüdü. Eyleme katılanlar sık sık, “Hırsızlar Bakan, sözcüleri Başbakan”, “Hırsızlara değil, halk için bütçe” diye slogan attı.
Grup adına konuşan KESK Manisa Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Eğitim-Sen Manisa Şube Başkanı Remzi Şirin İstanbul’da yapılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna değindi. Şirin, “Hangi taş kalsa altından yolsuzluk, kokuşmuşluk çıkıyor. Ülkeyi 11 yıldır fitne ve fesatla yönetenlerin tüm pislikleri ortada. Yıllardır halkı mülksüzleştirerek, kamuya ait arazi ve mekanları sermayeye peşkeş çekerek yaratılan rantın hangi yöntemlerle nasıl paylaşıldığı, bu operasyonla ortaya konmaktadır. 11 yıldır ülkeyi karanlık ve kirli ilişkilerle birlikte yöneten AKP ve cemaatin düzeni işte budur. Bu düzen haramzadeler düzenidir” diye konuştu.
Kamu çalışanlarının taleplerinin dikkate alınmasını isteyen Şirin, “Kayıplarımızın telafisi için her kamu emekçisinin maaşına en az 300 TL zam yapılmasını, herkese iş ve ücret güvencesinin sağlanmasını, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmasını, maaşlarımızın vergi artışından etkilenmemesini istiyoruz” dedi. Açıklamının ardından, grup dağıldı.