Mustafa TURAPOĞLU/TOKAT, () - TOKAT'ta Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle tedavi gören 4 çocuk babası 69 yaşındaki İbrahim Özçelik yaşamını yitirdi. Özçelik'in tarla dönüşü eşinin vücuduna yapışan keneyi çıkarttığı, kendi vücuduna yapışan keneyi kopardığını ise doktorlara söylemediği öğrenildi.
Almus İlçesi'ne bağlı Oğulbey Köyü'nde yaşayan 4 çocuk babası İbrahim Özçelik ile ailesi tarlada çalıştıktan sonra akşam saatlerinde evine dönüp, üzerlerinde kene kontrolü yaptı. İbrahim Özçelik, eşi Zeynep Özçelik'in vücuduna kene yapıştığını fark ederek çıkarttı. Ancak bir süre sonra rahatsızlanan Zeynep Özçelik, yakınları tarafından Tokat Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından Özçelik, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edilerek tedaviye alındı.
Bu sırada eşinin yanında bulunan İbrahim Özçelik de ateş ve baş ağrısı şikayetiyle muayene oldu. Yapılan tetkikler sonucu İbrahim Özçelik, KKKA hastalığı şüphesiyle yoğun bakım servisine kaldırıldı. Yaklaşık bir hafta boyunca tedavi altında tutulan Özçelik bu sabah yaşamını yitirdi. Aynı rahatsızlık nedeniyle tedavi gören eşi Zeynep Özçelik ise taburcu edildi.
Öğle saatlerinde cenazesi köyünde toprağa verilen İbrahim Özçelik'in de vücuduna kene yapıştığı ve kendisinin kopardığı ama durumu rahatsızlanıncaya kadar doktorlara söylemediği öğrenildi.
Öte yandan, Tokat'ta bu yıl KKKA nedeniyle ölenlerin sayısı 3'e yükseldi.

MT(EA/CK)