Yaprak KOÇER/ÇARŞAMBA (Samsun), ()– SAMSUN’da 20 yıllık eşinin 4 ay önce 7 yerinden bıçakladığı 46 yaşındaki Nilüfer Coşkun, taburcu olduktan sonra hayata yeniden tutundu. Taburcu olduktan bir hafta sonra cezaevindeki eşini ziyaret edip bıçak yaralarını gösterdiğini belirten Coşkun, korktuğu için de boşanma davası açamadığını söyledi.
Samsun'un Çarşamba İlçe’sinde 4 ay önce meydana gelen olayda, lokantası bulunan 50 yaşındaki Lokman Coşkun, 2 çocuk annesi eşi Nilüfer Coşkun’u, işlettiği Çarşamba İlçe Devlet Hastanesi kantininde 7 yerinden bıçaklayarak yaraladı. Nilüfer Coşkun kaldırıldığı Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 15'i Yoğun Bakım Ünitesi'nde olmak üzere yaklaşık bir aylık tedavinin ardından taburcu oldu. Hastaneden çıktıktan bir hafta sonra cezaevindeki eşini ziyarete gidip bıçak yaralarını gösterdi. Saldırgan Lokman Coşkun ise olay sonrasında yargılanıp 11 yıl 6 ay hapis cezası aldı.
Yaşadığı büyük travmanın ardından hayata yeniden tutunmaya çalışan Nilüfer Coşkun, Çarşamba İlçesi Devlet Hastanesi kantinini işletmeye devam etti. Eşinin kendisine daha önce de şiddet uyguladığını belirten Coşkun, "Yanıma geldi, ‘Seni öldürmeye geldim’ dedi. İlk bıçak darbesini aldıktan sonra öleceğimi düşündüm. 4’ncü bıçak darbesinden sonra kendimi kaybettim, hiçbir şey hatırlamıyorum. Gözümü açtığımda yoğun bakımdaydım. Ben yıllardır şiir yazıyorum. Hemşirelerden kalem kağıt istedim. Yaşadıklarım için şiddet gören kadınlar için şiir yazdım. Bütün duygularımı yazarak dile getirdim" dedi.
OĞLU İÇİN ŞİKAYETÇİ OLMADI
'Ne geçti eline' adını verdiği şiirinde, "Hayatım tarumar oldu ansızın, bıçakladın da ne geçti eline. Mahkum ettin karanlığa sen yüreğimi, öldürseydin sanki ne geçecekti eline..." diyerek devam eden Nilüfer Coşkun, 20 yaşındaki oğlunun subay olmak istediğini, askeri okula girmesini etkilememesi için eşinden şikayetçi olmamasını istediğini belirtti. Coşkun, "Oğlum için babasından şikayetçi olmadım. Evlatlarımla birlikte hayata dört elle sarıldım. Kelimede bıçaklanma deniyor ama yaşadığım acının tarifi yok" diye konuştu.
YAPTIĞINI GÖZLERİYLE GÖRDÜ
Coşkun taburcu olduktan bir hafta sonra eşini cezaevinde ziyaret ettiğini söyleyerek, "Ona gidip vücudumdaki yaraları gösterdim. Yaptığının sonucunu gözleriyle gördü. 20 yıllık eşimden böyle bir şey hiç beklemezdim. Şiddet uyguluyordu, ama beni öldürmeye çalışacağını ummazdım. Olay günü yanıma geldiğinde bana ‘seni öldürmeye geldim’ dedi. Bu sözünü hiç unutamıyorum. Bıçak darbelerinden sonra ilk yere düştüğümde ‘acaba ölür müyüm’ diye düşündüm. Bütün bunlara yaşamak ve atlatmaya çalışmak çok zor" diye konuştu.
KORKTUĞU İÇİN BOŞANMA DAVASI AÇMADI
Eşinden korktuğu için boşanma davası açamadığını dile getiren Nilüfer Coşkun, "Boşanma davası da açmadım. Açsam başıma gelecekleri biliyorum. Hissediyorum. Şiddet gören bütün kadınlar için üzülüyorum. Allah kimseye böyle bir acı göstermesin" diye konuştu.

YK(MS/AAA) (FOTOĞRAFLI)