Yaprak KOÇER/SAMSUN, () - SAMSUN’da yaşayan 4’ü engelli 5 çocuk annesi 60 yaşındaki Şahsenem Arslan, "Evlatlarım  benim için çok kıymetli ve özel. Onlar olmadan yaşayamam" dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Tekin Balcı, Samsun’un Canik İlçesi’nde yaşayan 4’ü engelli 5 çocuk annesi Şahsenem ve 64 yaşındaki Yaşar Arslan çiftini evlerinde ziyaret etti. 1 çocuğu işitme engelli olan 3 çocuğu ise yatalak engelli olan anne Şahsenem Balcı, çocukların bakımını kendisi yapıyor. Ziyaret sırasında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Tekin Balcı, anne Şahsenem Balcı’ya çiçek verdi. Ziyarete katılan iki gönül elçisi de yatalak olan engelli kardeşler 33 yaşındaki Nurhan Arslan, 36 yaşındaki Nuran Arslan ve 38 yaşındaki Turan Arslan’a hediyeler verdi.
Ziyaretin kendilerini çok mutlu olduğunu söyleyen anne Şahsenem Arslan, "3 çocuğum 12 - 13 yaşlarındayken geçirdikleri kas hastalığı nedeniyle engelli oldu. Evlatlarım benim için çok güzel, çok kıymetli. Zor olabilir ama bana zor gelmiyor. Bıkmadan, usanmadan senelerdir bakıyorum. İnşallah daha da bakarım. Çocuklarım yataklarından bile kıpırdamıyorlar. Onlar olmadan yaşayamam. Bütün bakımlarını yapıyorum. Bizi ziyarete geldikleri için çok duygulandım. Teşekkür ediyorum" dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Tekin Balcı, Samsun il genelinde 10 bin 298 engellinin bakımını üstlenenlere evde bakım ücreti verdiklerini belirterek, "Anneler Günü sebebiyle engellerimizi ve onlara bakan annemizi ziyaret ettik. Annemiz çok fedekar bir şekilde 3 yatalak çocuğunun bakımlarını gerçekleştiriyor" diye konuştu.

YK(MS/AK) (FOTOĞRAF)