VAN'ın Tuşba İlçesi'nde yaşayan evli 2 çocuk babası 30 yaşındaki servis şoförü İsmail Mescioğlu, 6 bin lira harcayarak  hayalindeki TIR'ı yaptı. Mescioğlu, yaklaşık bir yılda yaptığı TIR'a da Murat 131 otomobilinin motorunu taktı.
Tuşba İlçesi Abdurrahman Gazi Mahallesinde yaşayan servis şoförü İsmail Mescioğlu, bir yıllık çalışma sonunda kendine TIR yaptı. Hiçbir deneyimi olmadan evinin yanına kurduğu 10 metrekarelik atölyede 'İMES' adını verdiği hayalindeki TIR’ını gazetecilere tanıttı.
HERKES DALGA GEÇİYORDU
TIR’ın yapımında kullandığı parçaları kendi imkanlarıyla temin ettiğini ve şekil verdiğini ifade eden Mescioğlu, "Parçaları hurdacıdan topladım. Motor aksamını eski bir Murat 131 marka otomobilden aldım. Şase bölümünü burada kendim yaptım. Kaportasını yine buraya getirip şekillendirdiğim saclardan yaptım. İlk TIR’ın yapımına başladığımda benimle alay edenler bile oldu. Kimse inanmamıştı. Herkes benimle dalga geçiyordu. Ben de azmim yettiği kadar yapmaya çalıştım. Sabır gösterdim. Rabbimden yardım istedim. Rabbimde bana yardım etti" dedi.
BAŞBAKAN ERDOĞAN'A ÖZEL 65 RTE 65 PLAKA
Adının ilk harfi ile soyadının ilk üç harfini kullanarak TIR’a İMES adını verdiğini de anlatan Mescioğlu, "TIR'ımın modeli ise Şah 1453. Belki böylece Türkiye’de bir TIR üretimi başlayabilir. Ülkemin bir araç yapamamasına duyduğum üzüntü vardı. Bunun yanında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bir babayiğit çıksa da otomobilimizi üretse, bizimde aracımız olsa sözleri bu TIR’ı yapmamdaki en büyük azim oldu. Ayrıca Başbakan Erdoğan’ın cesareti bana en büyük ilham kaynağı olmuştur. Ben de bu ilham kaynağına sebep olduğu için TIR’ın plakasını Başbakanımızın adının baş harfleri olan 65 RTE 65 olarak belirledim. Yetkililerden isteğim bana bu konuda destek vermeleridir. Neden biz hep başkalarından otomobil alalım? Neden bizim de otomobillerimiz, TIR’larımız olmasın? Başbakanımız başta olmak üzere yetkililerden ve iş adamlarından bana destek çıkmalarını istiyorum” dedi.
TIR’ın yapım aşamasında İsmail Mescioğlu'ndan bu başarıyı beklemediklerini söyleyen akrabaları ise, “İsmail, hepimizi yanılttı. Açıkçası biz ondan bu kadar güzel bir şey yapacağını beklemiyorduk. Kendisini tebrik ediyoruz” dedi.

FOTOĞRAFLI