DÜNYA Süpersport Şampiyonu milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki sayfasında, Sakarya'nın Akyazı İlçesi'nde kendi adını taşıyan antreman ve yarış pistinin Türkiye Motosiklet Federasyonu ile olan sözleşmesinin bitmesinden ve masrafların ağır olmasından dolayı kapatıldığını duyurdu.
İki kez Dünya Süpersport Şampiyonluğu'nu kazanan Kenan Sofuoğlu, Facebook'taki sayfasında antreman ve motorsiklet yarışlarının yapıldığı kendi adını taşıyan pistin kapatılmasıyla ilgili şunları yazdı:
"Akyazı'daki Kenan Sofuoglu Yarış Pisti Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) ile olan anlaşması bitmesinden dolayı ve pistin giderlerinin fazla olması sebebiyle kapatılmıştır. Sadece Türkiye Şampiyonası yarışları için açılacaktır. Antreman yapmak isteyen sporcu kardeşlerimiz Uşak Belediyesi'nin yaptırdığı pisti değerlendirebilirler."
Masraflarının ağır olması nedeniyle kapatılan yarış pisti 2012 yılında açılmıştı. Akyazı- Kuzuluk Yolu üzerinde 6 ayda yapımı tamamlanan 1300 metrelik pistte, çeşitli parkurlar ve antreman yolları bulunuyordu.