ANTALYA'nın Kemer İlçesi'ndeki Kındılçeşme Kamp Alanı'nın tekrar halkın kullanımına açılması amacıyla yaklaşık 3 bin kişi eylem yaptı. Eylemciler, ellerindeki Türk bayraklı balonları gökyüzüne bıraktı.
Kemer'de 14 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Kemer Sivil Toplum Platformu tarafından Kındılçeşme Kamp Alanı'nın tekrar halkın kullanımına açılması amacıyla miting düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'nda saat 13.00'de bir araya gelen yaklaşık 3 bin kişi, davul ve zurna eşliğinde Kındılçeşme Kamp Alanı'na yürüdü.
Yürüyüşe, Kemer Belediye Başkanı MHP'li Mustafa Gül, Göynük Belediye Başkanı CHP'li Necati Topaloğlu, Tekirova Belediye Başkanı AK Parti'li Yusuf Üras ve vatandaşlar katıldı. Atatürk Bulvarı'ndan söz konusu piknik alanına yürüyen vatandaşlar, 'Kındılçeşme'den elinizi çekin', 'Kındıl halkındır, halkın kalacak' sloganları attı. Ellerindeki Türk bayraklarıyla yürüyen gruptakiler, 'Yaş kesen baş keser' ve 'Milli parklara dokunmayın' pankartları taşıdı.
Kındılçeşme Kamp Alanı'na ulaşan gruba, Türk bayraklı balonlardan dağıtıldı. Daha sonra sahile inen grup, İstiklal Marşı okudu. Kemer Sivil Toplum Platformu Sözcüsü Abdullah Çilengir, Danıştay 6'ncı Dairesi'nin, alanın 29 yıllığına bir firmaya kiralanmasına olanak sağlayan Orman ve Su İşleri Bakanlığı onaylı planları iptal ettiğini hatırlattı. Yıkım kararını 25 Kasım'da firmaya gönderen Kemer Belediyesi'ne çağrıda bulunan Çilengir, yıkım işleminin en geç ocak ayı içerisinde gerçekleştirilmesini istediklerini kaydetti.
Basın açıklamasının ardından Kındılçeşme Kamp Alanı için mücadele veren kişi ve kuruluşlara plaket verildi. Miting, vatandaşların Türk bayraklı balonları gökyüzüne bırakmasıyla sona erdi.