Hayati YALÇIN/ KELKİT(Gümüşhane),() - GÜMÜŞHANE'NİN Kelkit ilçesinde 10 bin fidan dikilerek, 'Soma Maden Şehitleri Hatıra Ormanı' oluşturuldu.
İnönü Mahallesi Kiliseburnu mevkinde, Kelkit Kaymakamlığı, Kelkit Belediye Başkanlığı ve Trabzon Orman İşletme Müdürlüğü’nce ortak çalışmayla 40 dönüm alanda 10 bin fidan dikimi için düzenlenen törene AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Kelkit Kaymakamı Ozan Gazel, Trabzon Orman Bölge Müdürü Mustafa Gediklili, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
Soma’da hayatını kaybedenlerin anısına hatıra ormanı oluşturduklarını belirten Milletvekili Üstün, milletçe zor günler yaşandığını anlattı, "Onlara vefa göstermek için hatıra ormanı oluşturuyoruz" dedi. Kaymakam Ozan Gazel de, "İnsanlarımız eşlerini, evlatlarını kaybettiler, çocukları babalarını kaybettiler. Biz de burada Soma maden şehitleri anısına fidan dikiyoruz. Şehitlerimizin anısına gözümüz gibi bakacağız”  diye konuştu.
Ak Partili Belediye Başkanı Ünal Yılmaz ise, "Soma'da yaşayan  kardeşlerimizle birlikte olduğumuzu göstermek, onların acılarını paylaşmak için bu ormanı oluşturduk. Soma'ya yardım ve desteğimiz elimizden geldiğince devam edecek" ifadesini kullandı.

HY(TM/AAA) (FOTOĞRAFLI)