Ayhan ACAR/BARTIN, () - BARTIN’ın Şiremirçavuş Köyü'nde kullanılmayan cami binasından çıkan yılanlar, köylüleri korkutuyor. Köyde oturan 55 yaşındaki Hanım Topuz, balta ile bahçesinde yılan nöbeti tutmaya başladı.
Sofuoğlu Mahallesinde 10 yıldır kullanılmayan eski cami binasında yaşadıkları öne sürülen yılanlar köylüleri bezdirdi. Köyde oturan Topuz ailesi fertleri, yılanların korkusundan gece- gündüz bahçelerinde kazma ve baltalarla nöbet tutuyor. 55 yaşındaki Hanım Topuz, taşların altında yılan aramaya başladı. Her yıl aynı durumla karşılaştıklarını anlatan Topuz, şöyle dedi:
"Bahçede bulunan bir şeyi bile yanıma balta götürerek alıyorum. Daha 2 gün önce 2 metre uzunlunda yılan öldürdük. Artık bu soruna bir çare bulsunlar. Gece- gündüz bahçede nöbet tutmak zorunda kalıyoruz. Bütün yılanlar kullanılmayan cami binasından evimize geliyor. Burayı yıksınlar."
Çocuklarını dışarı çıkarmaya korktuğunu anlatan Aydın Topuz ise, şöyle konuştu:
"Annem zaman zaman bahçede yılan görünce bizi arıyor. Bizde eve gelip yılanları öldürüyoruz. Çocuklarımı buraya gelince dışarıya çıkartamıyoruz. Artık yeter, çok korkuyoruz. Bu cami binası 10 yıldır burada harap şeklinde duruyor. Tahtaların altında çok fazla yılan var." 
Köylüler, yetkililerden yardım istedi.

FOTOĞRAFLI