Uğur CAN-Bulut MÜLHİM -Timur TARLIĞ/ İSTANBUL,() Kazlıçeşme'deki nevruz kutlamalarının ardından kalabalıktaki bir grup sahil yolunu trafiğe kapattı.
Grup reklam panoları ve trafik ışıklarını taş yağmuruna tuttu. Yedikule mevkiinde görev alan çevik kuvvet polisi ve TOMA'lara da taş atan gruba polis uzun süre müdahale etmedi. Nevruz kutlamalarının yapıldığı alanın boşalmasının ardından polis yolu kapatan gruba TOMA'lardan su sıkarak müdahale etti. Polisin müdahalesinin ardından grup ara sokaklara kaçarak dağıldı. Nevruz alanında görevli olanların taş atan grubu engellemeye çalıştıkları görüldü. Grup ve görevliler arasında zaman, zaman arbede yaşandı. Göstericilerin polis araçlarını taşladığı sırada küçük bir kızın olayların ortasında kalması üzerine yardımına yine görevli bir kişi koştu. Taşlardan korumak için küçük kıza sarılan görevli, çocuğu olayların yaşandığı alandan güçlükle uzaklaştırdı.

MİTİNG ÖNCESİNDE DE GERGİNLİK
Öte yandan mitinge giden bir grup ile bazı vatandaşlar arasında gerginlik yaşandı. Çevik kuvvet polisleri araya girerek gerginliği sona erdirdi. Uzaklaşan grubun bıraktığı flamaları vatandaşlar alarak yaktı. O anlar bir vatandaş tarafından cep telefonu ile görüntülendi.

UC(FOTOĞRAF)