DOĞU Cephesi Komutanı Kazım Karabekir Paşa, ölümünün 66'ıncı yılında Kars’ta düzenlenen törenle anıldı. Törende bayrak ve flama taşıyan iki kız öğrenci baygınlık geçirince ilk müdahaleyi askeri doktor yaptı.
Vali Eyüp Tepe, Belediye Başkanı AK Partili Nevzat Bozkuş, Garnizon Komutanı Kenan Kalay, daire amirleri, askeri erkan ve öğrencilerin katıldığı tören, İstasyon Mahallesi’ndeki Tren Garı önündeki Kazım Karabekir Paşa’nın anıtına çelenk konulması ile başladı. Bu sırada alanda bayrak ve flama tutan Gazi Ahmet Muhtar Paşa Ortaokulu 6'ıncı sınıf öğrencisi Ebru Bağlars ile Kazım Karabekir Ortaokulu 6'ıncı sınıf öğrencisi Arzu Kıyan ard arda baygınlık geçirdi. Öğrencilere ilk müdahale tören alanında bulunan askeri doktor tarafından yapıldı. Ambulans bulunmaması nedeniyle bayılan öğrenciler polis araçlarıyla hastaneye götürüldü. Öğrencilerin hastaneye gönderilmesinden sonra devam eden törende Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından anıta çelenk konuldu.
Anma etkinliklerine Halk Eğitim Müdürlüğü Çok Amaçlı Salonu’nda devam edildi. Programda, Kurtuluş Savaşı döneminde Doğu Cephesi Komutanı olarak Kars'ı düşman işgalinden kurtaran Kazım Karabekir Paşa'nın hayatı anlatıldı.