Ahmet ERTAN/EDREMİT (Balıkesir), () - TURKISH Brass Ensemble, Balıkesir’in Edremit İlçesi'ne bağlı Mehmetalan Köyü’nde, traktör roömorklarından oluşan sahnede Kazdağları’nın efsanesi 'Sarı Kız' için konser verdi. Mehmetalan Köyü İlköğretim Okulu bahçesindeki konseri Kazdağları’nın eteklerindeki Mehmetalan, Tahtakuşlar, Yaslıçalı, Hacıaslanlar, Kavlaklar ve Çamcı köylülerinde gelen yaklaşık 250 kişi izledi.
İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, İzmir Devlet Opera ve Balesi, İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, Ege Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu sanatçılarından oluşan Turkısh Brass Ensemble’nin, Mehmetalan Köyü İlköğretim Okulu, bahçesine yakılan odun ateşinin alevlerinin eşliğinde verdiği konserde, Wolfgang Amadeus Mozart’ın Türk Marşı’ndan, Georges Bizet Carmen Operası Uvertürü’ne, Johannes Brahms’ın Macar Dansı’na, Aşık Veysel’den Karacaoğlan’a, Dedeefendi’ye, valslerden, napolitenlere geniş bir repertuvar seslendirildi. İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu sanatçılarından Derya Gönüldaş, İzmir Devlet Opera ve Balesi sanatçısı Burak Dabakoğlu solist olarak, Ege Üniversitesi Halk Oyunları sanatçısı Selim Özyol da özel zeybek kareografileri sundu.
KÖYLERE KLASİK MÜZİK GÖTÜRÜYORLAR
Konsere ev sahipliği yapan Mehmetalan Köyü Muhtarı Metin Aktaş, orkestraya teşekkür etti. 7 yıldan bu yana İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’nın köylerinde her yaz, "6 köye, bir konser' ana teması altında konser verdiğini söyledi, “Artık 6 köyde bir konser değil, her köyde bir konser yapılsın istiyoruz" diye konuştu. Turkish Brass Ensemble Orkestrası Genel Sanat Yönetmeni Kenan Gökkaya, şöyle devam etti:
"Güzel sanatları, güzel Anadolu’nun güzel insanlarına ulaştırma noktasında sanatçı arkadaşlarımız ile birlikte her türlü araç, gereç, yol ve yöntemi kullanıyoruz. Onlar da biz sanatçılar da çok mutlu oluyoruz. Karış karış bütün Anadolu’yu dolaşarak, kültürümüz adına ve evrensel kültür adına ne varsa hep birlikte paylaşacağız."

AE(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)