ANKARA'nın Kazan İlçesi'nde Belediye tarafından Kayı Mahallesi'nde yapılan park ve spor tesisine, 19 Haziran 2010 tarihinde Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde PKK'lı teröristlerce yola döşenen mayının patlaması sonucu şehit düşen Jandarma Komando Çavuş Yusuf Pazar'ın adı verildi.
Alparslan Türkeş Koşu Yolu, Hers Parkı temel atma ve Şehit Yusuf Pazar Parkı açılış törenine Kaymakam Veysel Beyru, Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Eşi Meral Ertürk, şehit Yusuf Pazar'ın annesi Nuran, babası Yaşar, 80 yaşındaki dedesi Yusuf Pazar, yeğenleri 6 aylık Zehra ve 6 yaşındaki Mert ile şehidin akrabaları, komşuları, mahalle sakinleriyle kalabalık davetli katıldı. Belediye Başkanı Lokman Ertürk yaptığı konuşmada, "Şehit kardeşimiz Komando Çavuş Yusuf Pazar Parkı ve Spor Tesisleri, Hers Parkı ve Alparslan Türkeş Koşu Yolu ile Spor tesislerinin Kazan'a ve mahalle sakinlerine hayırlı olasını diliyor, şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, gazilerimize minnet ve şükranlarımı arz ediyorum" dedi.
Kaymakam Veysel Beyru ise konuşmasında, "Şehitlerimiz bu vatanı bizlere birlik, beraberlik ve huzur içinde yaşayalım diye bıraktılar. Bizler de birbirimize saygı sevgi ve emanete sahip çıkarak yaşamalıyız. Kazan'da gerçekten birçok ilçenin yaşayamadığı güzellikleri yaşıyoruz" dedi.
Her zaman gurur duyduğu oğlunun acısını yüreğinde taşıdığını belirten şehit annesi Nuran Pazar ise "Onun adına yapılmış ilk eser olduğu için emeği geçenlere ve layık görenlere çok teşekkür ediyorum. Allah hiç kimseye böyle bir acı yaşatmasın diliyorum. Parka gelen herkesin de parkı temiz tutmasını istiyorum" dedi.