ANKARA'nın Kazan ilçesinde geçtiğimiz eylül ayında teyzesinin oğlunun kullandığı motosikletin kavşaktan çıkan otomobille çarpışması sonucu meydana gelen kazada yaşamını yitiren 18 yaşındaki Uğur Özer'in adı, belediye tarafından yaptırılan parka verildi.
4 Eylül'de meydana gelen kazada hayatını kaybeden Uğur Özer'in yakınları ve komşularının isteği üzerine çocukken oyunlar oynadığı alanın park yapılarak adının verilmesi isteği Kazan Belediye Meclisi'nce kabul edildi. Kısa sürede yapılan parkın açılışına Belediye Başkanı Lokman Ertürk, eşi Meral Ertürk, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve mahalle sakinleri ile Uğur Özer'in annesi Hatun Özer, babası Ramazan Özer, anneannesi Nazmiye Düzgün ve teyzesi Zehra Çakmak ile yakınları katıldı. Uğur Özer'in adının verildiği parkın açılışı dualarla yapıldı.
Uğur Özer'in annesi Hatun Özer park açılışında yaptığı konuşmada, "Çocuğum gitti, ama çok büyük bir gurur bıraktı. Bu kadar sevildiğini bilmiyordum. Bu sayede onun adı ebediyete kadar yaşayacak" dedi.
Belediye Başkanı Lokman Ertürk ise Kazan'a çok hizmetler getirdiklerini, birçok açılış ve temel atma töreni yaptıklarını belirtirken, "Ancak bu açılışta buruk bir sevinç yaşıyorum. Bu parkın adı bizler için, benim için çok önemli. Burada bulunan herkes buruk ve birçok kişinin yüreğindeki yangın devam ediyor. Saygısıyla, alçak gönüllülüğü ile Kazan sevdalısı bir kardeşimizi kaybettik" diye konuştu.
KAZAN'DAN AYRILAMADI
İstanbul Üniversitesi Biyomedikal Cihazları Bölümü öğrencisi olan ancak ailesinin Kazan'dan ayrılmak istememesi nedeniyle eğitimini yarım bıraktığı öğrenilen Uğur Özer, vefatından bir gün önce sosyal paylaşım sitesine, "Ölüm haktır, mutlaka seni bulacaktır. Aldanma dünyanın geçici ve kararsız yüzüne, dön artık sen fıtratındaki özüne" diye yazı yazmıştı.