UŞAK'taki trafik kazasında yaşamını yitiren polis memuru 44 yaşındaki Nihat Özek için İl Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenledi. Kazada yaralanan eşi ve üç çocuğunun da katıldığı tören sonrası Özbek'in cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi Afyonkarahisar'a uğurlandı.
Kaza, dün saat 22.00 sıralarında Uşak-Afyonkarahisar karayolunun 24'üncü kilometresinde meydana geldi. Uşak Emniyet Müdürlüğü Karaağaç Polis Merkezi'nde görevli 17 yıllık polis memuru Nihat Özek, eşi Şefaat Özek ve çocukları Ülke Özek, Sefanur Özek ve Veysel Can Özek ile birlikte memleketi Afyonkarahisar'a gittiği sırada, yönetimindeki 11 AH 909 plakalı otomobil kontrolden çıktı. Karayolu üzerinde yan yatarak sürüklenmeye başlayan otomobilin patlayan ön camından fırlayan polis memuru Nihat Özek, 350 metre sonra duran otomobilin altında kalarak can verdi. Kazada eşi Şefaat Özek ve çocukları Ülke Özek, Sefanur Özek ve Veysel Can Özek ise yaralandı. Nihat Özek'in cesedi Uşak Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Yaralılar da tedavilerinin ardından taburcu edildi.
Ölen polis memuru Özek'in cenazesi yakınları ve meslektaşları tarafından hastane morgundan alındı, Uşak Emniyet Müdürlüğü Hasbahçe Polisevi'ne getirildi. Özbek için burada düzenlenen törene ambulansla alana getirilen eşi ve çocukları ile Vali Seddar Yavuz, AK Partili Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fuat Kömürcü, İl Emniyet Müdürü Ogün Toprak, emniyet mensupları ve yakınları katıldı. Vali Yavuz, Özek'in eşi, çocukları ve yakınlarına başsağlığı diledi.
Polis memuru Özek'in özgeçmişinin okunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Polis memuru Nihat Özek'in kızları Ülke ve Sefanur Özek, babalarının Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak gözyaşı dökmesi yürek burktu. Özek'in cenazesi okunan duanın ardından tören mangasının omuzlarında taşınarak ambulansa konuldu. Babasının polis şapkasını giyen Ülke Özek, cenaze ambulansa götürülürken selam durdu. Son yolculuğuna uğurlanan Özek'in Afyonkarahisar'ın Düzağaç Beldesi'nde toprağa verileceği bildirildi.

FOTOĞRAFLI