HATAY'ın İskenderun İlçesi'nde geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren Ukrayna asıllı piyano öğretmeni Victoria Aleksandra Perepelitsa, Öğretmenler Günü'nde Rum Ortodoks Kilisesi'nde düzenlenen ayinde dualarla anıldı.
Geçen cuma günü Kaptan Mehmet Paşa Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı piyano öğretmeni Victoria Aleksandra Perepelitsa anısına kilisede düzenlenen pazar ayinine, oğlu Bora ile öğrenci ve aileleri katıldı.
Fotoğrafının çiçeklerle süslendiği Victoria Aleksandra Perepelitsa için dualar edildi. Ayinde konuşan kilise papazı Dimitri Yıldırım, Victoria'nın kiliseyi sık sık ziyaret eden ve herkes tarafından sevilen bir kişi olduğunu söyledi. Yıldırım şunları söyledi:
"Kendisi sık sık kiliseye gelirdi. Pazar günleri de kileyse gelirdi. Bize sordu 'Bu kilise kimin adına inşa edilmiş?', dedik 'Aziz Nikola.' Bir gün 'Size ikona hediye getirdim' dedi. Galiba Ukrayna'ya gittiğinde getirmişti. İşte karşıda onun hediyesi ikona orada. Onun için dua ettik, etmeye devam edeceğiz herkes tanırdı. Nur içinde yatsın."