Burak GEZEN- Ersan KÜÇÜKKURU/ÇANAKKALE, ()- BURSA’da trafik kazasında 62 yaşında yaşamını yitiren Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eyüp Özdemir için, rektörlük binası önünde tören düzenlendi. Prof. Dr. Özdemir’in Türk Bayrağı'na sarılı cenazesi binanın önüne geldiğinde gözyaşları sel oldu.

ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eyüp Özdemir, Yükseköğrenim Kurulu toplantısına katılmak üzere İsmail Çiftçi'nin kullandığı üniversiteye ait resmi plakalı hafif ticari aracın, bugün saat 05.30 sıralarında Bursa’da önlerindeki mısır şurubu yüklü tankere çarptı. Kazada yaşamını yitiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özdemir için görev yaptığı ÇOMÜ Terzioğlu Kampüsü'nde, tören düzenlendi. Törene, Özdemir’in eşi Hanife Özdemir, çocukları ve yakınları ile Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aydın Şirin, CHP’nin tekrar aday gösterdiği Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, AK Parti Çanakkale Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Mehmet Daniş ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. Tören öncesinde, yakınları Prof. Dr. Özdemir'in Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılıp, ağladı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından kaza kurbanı Prof. Dr. Özdemir'in özgeçmişi okundu. 1998 yılında ÇOMÜ'de görev yapmaya başlayan evli ve 3 çocuk babası Özdemir'in, 21 Ekim 2013 tarihinden itibaren ise Rektör Yardımcısı olarak görevine devam ettiği belirtildi.

“GÖREVİ BAŞINDA BİRİ OLARAK KENDİSİ ŞEHİTTİR”

Bir veda konuşması yapan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, mesai arkadaşı Prof. Dr. Eyüp Özdemir'in öğretim elemanları ve öğrencileri için yaşamını yitirdiğini söyledi. Rektör Laçiner, “Dün (Pazartesi) rektörlük binasındaki toplantıda doçentliği ve profesörlüğü gelen arkadaşlarımız ile yardımcı doçent olarak atanacak arkadaşlarımız vardı. YÖK'te kadrolar tıkanmıştı. Bana, 'Ankara'ya gideyim, konuşayım, ben ikna ederim' dedi. Ben de kendisine Ankara'nın şu an karışık olduğunu, seçimlerden sonra gitmesini söyledim. Ancak kendisi, onca kişinin daha fazla beklememesi için Ankara'ya gitmekte ısrar etti. Meğer kendi vefatına ısrar etmiş. En sonunda, 'Tamam hocam, buyurun gidin' dedim. Biliyorsunuz Pazartesi günü de Çanakkale-Ankara uçak seferleri başladı. Ben uçakla gideceklerini düşündüm. Ancak kendisi, Çarşamba sabahı dersi olduğunu, öğrencilerin beklememesi için de biran önce gidip dönmek için karayoluyla yola çıkmak için ısrar etmiş. Yani arkadaşlarımızın kadroları, öğrencilerinin derslerini düşündüğü için vefat etti. O anlamda da görevi başında bir insan olarak kendisi şehittir” diye konuştu.

Törende, kaza kurbanı Prof. Dr. Özdemir'in mesai arkadaşları da birer veda konuşması yaptı. Ardından İl Müftüsü İbrahim Öcüt tarafından dualar okunup, helallik alındı. Özdemir’in naaşı, daha sonra tekrar cenaze aracına taşınıp, ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Morgu’na götürüldü. Özdemir’in yarın öğlen Mecidiye Camisi'nde kılınacak namazın ardından Yenişehir Mezarlığı'nda toprağa verileceği bildirildi.

Rektörlük binası önünde Özdemir için, bir hafta kalacak bir taziye defteri konuldu.

BG(İÖ/SSA) (FOTOĞRAFLI)