KAYSERİ’de, HDP (Halkların Demokratik Partisi) İl Başkanlığı’nın açılmasına, şahit aileleri ve gaziler tepki gösterdi. HDP İl Başkanlığı önüne kadar ellerinde Türk bayrakları ile yürüyen kalabalık, partinin il başkanlığının kapatılmasını istedi.
Şehit Yakınları ve Gaziler Evi'nde toplanan, yaklaşık 60 kişiden oluşan şehit yakınları ve gaziler, ellerinde Türk bayraklarıyla HDP il başkanlığı binasına kadar yürüdü. Ferhat Tunç’la Pınar Aydınlar’ın hafta sonu Kayseri’de konser verecek olması, HDP İl Başkanlığı’nın açılışı için BDP Ağrı milletvekili Halil Aksoy’ın Kayseri’ye gelmesine tepki gösteren kalabalık adına konuşan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Ali Yavuz, "HDP il Başkanlığı bir an önce kapatılsın. Şehit aileleri ve gazilerin sabrı daha fazla zorlanmasın" dedi. 
HDP önünde toplanan kalabalık, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganı attıktan sonra yeniden dernek binasına dönerken, polisin yürüyüş ve basın açıklaması sırasında geniş güvenlik önlemi alması dikkat çekti.