KAYSERİ'de doktor, akademisyen, öğretmen, devlet memurları ve serbest meslek sahiplerinin oluşturduğu Kayseri Atlı Okçuluk Kulübü rekora koşuyor. 5 yıldan bu yana faaliyetlerine Kayseri'de kısıtlı olanaklarla devam eden kulüp sporcuları, Kırgızistan’da yapılacak olan Türk Olimpiyatlarına 3 kişi ile katılacak
Şimdiye kadar birçok branşta ve atlı okçuluk kulübü olarak dereceler alan sporcular, Talas ilçesi Ali dağı eteklerinde 6 dönümlük arsalarında antrenman yapabiliyor. Kayseri Atlı Okçuluk Kulübü başkanı Sami Genel, şöyle dedi:
"Kayseri Atlı Okçuluk spor kulübünü 2009 yılında kurduk. 5 yıldır faaliyet gösteriyoruz. Atlı okçuluk spor kulübü olarak biz Türkiye’de ilk resmi kulübüz. Bizden sonra Türkiye’de değişik yerlerde atlı okçuluk spor kulüpleri kuruldu. Ata sporlarını, savaş sporlarını yaşatmak ve canlandırmak istiyoruz. Dünyada böyle bir akım var. 20-25 ülke kendi kültürlerini yaşatmak gayesi ile sporla alakalı kültürlerini okçulukla ve diğer savaş sanatları ile ilgili faaliyet gösteriyorlar. Biz de uluslararası bu boyuta katılmak kendi atalarımızın mirası olan bize ait olan değerlere sahip çıktık . Atlı okçuluk faaliyeti yapan toplam 25 kişiyiz. Biraz masraflı bir iş olduğu için gençler pek yanaşamıyor."

FOTOĞRAFLI