Demet ÖZTÜRK / KAYSERİ, () - KAYSERİ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) yönetim kurulu üyeleri, Almanya'dan tatil için memleketlerine gelen gurbetçileri havaalanında çiçeklerle karşıladı. Gurbetçileri gelin ve damatla karşılayan KESOB, 'Hoş geldiniz’ deyip çikolata ikram etti.
KESOB, geleneksel hale getirdiği gurbetçileri havaalanında karşılama geleneğini bu yıl da sürdürdü. KESOB Başkanı Ahmet Övüç , Erkilet havaalanında yaptığı açıklamada,  "KESOB olarak 14 yıldan beri yurt dışından gelen gurbetçi vatandaşlarımızı karşılıyoruz. Gurbetçilerimize, ülkelerine gelişlerinde, değer verildiğini göstermek, sevinç yaşatmak amacındayız" dedi. Başkan Övüç, gurbetçileri 'Gelin ve Damat'la karşılamalarını ise, "Çoğunluğu düğüne geldiği için havaalanında onları gelin ve damatla karşılamayı uygun bulduk. Tatilleri süresince gelin alacaklar, gelin verecekler. Kaldıkları süre içinde piyasamıza katkıda bulunup, katma değer yaratmalarını bekliyor, hepsine hoş geldiniz diyoruz" diye konuştu.
Karşılamayı sürpriz olarak değerlendiren gurbetçiler ise, "Kendi memleketimizde böyle karşılanmak çok güzel" dediler. Gurbetçiler adına konuşan ve 35 yıldır Almanya’da yaşayan Döne Asalıoğlu, "Gurbette de yabancıyız, burada da yabancıyız. Bizim için çok zor. Esnafın bizi böyle karşılaması mutlu etti" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI