KAYSERİ, () - KAYSERİ’de yüksek öğrenimlerini sürdüren uluslararası öğrenciler, peribacalarıyla ünlü Kapadokya Bölgesi'ni gezdi.
Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ve Kayseri Medeniyetin Burçları Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği, ‘Uluslararası Öğrenciler Akademisi’ sona erdi. Akademiye katılan öğrenciler, kapanış ardından Nevşehir’e gitti. Akademi danışmanı Ali Dursun önderliğinde yapılan gezi kapsamında Ürgüp, Ortahisar, Paşabağları, Zelve vadisi ve Derinkuyu başta olmak üzere Kapadokya bölgesini gezen öğrenciler, hatıra fotoğrafı çektirdi.
Bölgedeki kilise ve kaya kiliselerini de gezip bilgi alan öğrenciler, daha sonra Aksaray Ihlara Vadisi’ne geçti. Burada Konya’dan gelen Uluslararası Öğrencilerle karşılaşan öğrenciler, aynı ülkeden olup Türkiye’deki farklı illerde okuyan arkadaşlarıyla hasret giderdi hem de Ihlara Vadisi’nin doğal güzelliklerini seyredip kiliseleri gezdi. Vadide yemek yiyen öğrenciler, birbirleriyle vedalaştıktan sonra Kayseri’ye döndü.

FOTOĞRAFLI