KAYSERİ'de dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağışın neden olduğu sel felaketinin, ucuz atlatıldığı belirtildi.
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, Kayseri'de belediyelerin olası  afetlere karşı aldıkları önlemin, Erciyes'ten inen sel sularının bir faciaya sebebiyet vermesini engellediğini söyledi. Yalçın, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin, ilçe belediyeleri ve ilgili kurumlarla koordineli olarak sabaha kadar çalıştığını anlatırken, "Taşkın koruma kanallarının sürekli açık tutulması faciayı engelledi"’ dedi.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ile birlekte çalışmaları koordine eden Yalçın, şiddetli yağmur ardından Erciyes Dağı'ndan gelen sel sularının Deliçay'ı taşırması sonucu Hisarcık, Kıranardı ve Çay Bağları başta olmak üzere Melikgazi ve Talas'ta bazı bölgeleri selin vurduğunu kaydetti. Mustafa Yalçın, gece yarısı etkili olan afet ardından  Büyükşehir, Melikgazi ve Talas Belediyeleri itfaiye ekipleri, KASKİ, Elektrik Şirketi ve AFAD ekipleri arasında koordine sağlanarak afetin asgari zararla atlatılması ve hasarın kısa sürede giderilmesi için çalışma yapıldığını söyledi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, şöyle konuştu:
"İlçe belediyelerimizle birlikte yapılan çalışmalarla taşkın koruma kanallarının sürekli temiz tutulması, ıslahı gereken yerlerin beton perdelerle tamamlanması ve sürekli akışa uygun hale gelmesi için çalışmıştık. Bunun faydasını gördük. Yapılan çalışmalardan dolayı çok fazla hasar yok."
Selin etkili olduğu Bünyan İlçesi'ne giderek çalışmaları yerinde inceleyen Genel Sekreter Yalçın,  "Bünyan'da da 30 kadar ev ve işyerini su basmış durumda. Yollarda tahribat var. 40 kadar mevsimlik tarım işçisini bulundukları çadırlardan özel bir yurda tahliye ettik. Hasarları giderme çalışması devam ediyor" diye konuştu.
Kayseri'ye 'Geçmiş olsun' dileklerini ileten Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu da Erciyes Dağı'ndan gelen yoğun selin Deliçay'ı taşırdığını ve sel sularının Melikgazi ve Talas bölgesini etkilediğini söyledi. Selin tamamen kontrol altına alındığını dile getiren Palancıoğlu, "Büyükşehir, Melikgazi ve Talas ekipleri koordineli çalışıyor. Deliçay'ın Bağlar kısmında bir yol çökmesi var, orada da çalışmalar sürüyor" dedi.

FOTOĞRAFLI