KAYSERİ’de kurulan Anadolu Harikalar Diyarı'nda yer alan hayvanat bahçesi, diğer illerden getirilen hasta ve bakıma muhtaç hayvanların da evi oldu.
Türkiye’nin çeşit bölgelerinden getirilen yüz civarında türden bin’in üzerinde hayvanla kapılarını ziyaretçilerine açan hayvanat bahçesi, aynı zamanda hasta ve bakıma muhtaç hayvanların da evi oldu. Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) üyesi Timur Ugan bu konuda şunları söyledi:
"Türkiye’de ne yazık ki belediye başkanlarının hatası sonucu yapılmış, hayvanların küçük ve bakımsız yerlerde kaldığı hayvanat bahçeleri var. Hayvanlar böyle yerlerde mağdur, hasta, bakıcısız şekilde kalmaya zorlanıyor. Anadolu Harikalar Diyarı'nın yapımı öncesi bizden de bilgi aldılar. Bizler, Türkiye’de belediye başkanları tarafından tutsak edilmiş mağdur ve hasta hayvanların olduğunu söyledik. Buranın dışarıda kalan mağdur hayvanlar için iyi bir yer olacağını söyledik. Burası coğrafi yapısı iyi bir tesis ve yine sevinerek gördüm, ülkemizin bir çok yerinde mağdur olarak kalan hayvanlar buraya getirilmiş. Diyarbakır’dan getirilen kaplan, Kahramanmaraş’tan getirilen tüysüz aslanlar daha iyi koşullarda yaşıyorlar. Burada koruma altına alınan terk edilmiş atlar, yurt dışından kaçak olarak getirilen kuşlar var. Yaralı atmaca ve şahinler koruma altına alınmış. Bu açıdan bakıldığı zaman hayvanat bahçesinin açılmış olması çok sevindirici. Kayseri'nin yanı sıra Gaziantep ve İzmir'deki hayvanat bahçeleri de mağdur ve yaralı hayvanlar için ev olmuştur. "