Cafer ZENGİN / KAYSERİ, () - KAYSERİ’de Emek ve Demokrasi bileşenleri adı altında bir araya gelen vatandaşlar, yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının ardından yaşanan tahliyelere ve bunun yanı sıra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal’e ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarına tepki gösterdi. Tepkili vatandaşlara destek veren ve mikrofonu sendika temsilcilerinin elinden alan 75 yaşındaki Nazik Şahbaz'ın "Torunlarım için geldim, hırsızlara oy vermeyin" sözleri kalabalıktan alkış aldı.
Siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının ardından yaşananlara ve son olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğluna ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarına tepki göstermek için toplandı. Forum Kayseri AVM önünce bir araya gelen kalabalık, daha sonra Cumhuriyet Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. 'Birleşe birleşe kazanacağız', 'Gaz yedik, cop yedik haram yemedik', 'Hırsızlar halka hesap verecek', ‘Hırsız var', 'Her yer yolsuzluk her yer direniş' sloganları atan yaklaşık 2 bin kişilik kalabalığın etrafında çevik kuvvet ekipleri önlem aldı.
'ÇALDIĞINIZI, ÇARPTIĞINIZI KEFİLLİKLE ÖRTEMEZSİNİZ'
Cumhuriyet Meydanı'nda ilk olarak konuşan Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Kayseri Şube Başkanı Orhan Karakaya şunları söyledi:
"Eğer temizseniz aklanmanın yeri yargıdır. Demokrasilerde bu böyledir. Vatandaş gidip, o yargıda hesap veriyorsa, siz de gidip hesap vereceksiniz. Başbakan olarak 'ben oğluma kefilim' demekle' çaldığınızı, çarptığınızı kefillikle örtemezsiniz. Eğer temizseniz bu telaş niye? Yolsuzluk yoksa, binlerce polisi neden yerinden yurdundan ettiniz? TUBİTAK’ta neden insanlar görevlerinden alındı?"
'HIRSIZLARA OY VERMEYİN'
Daha sonra konuşan Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Bölge Temsilcisi Cumali Sağlam şöyle dedi:
"Emeğin talep ve beklentilerin benimseyen, demokrasiden yana, toplumsal eşitlik, dayanışma ve barış yanlısı adaylar desteklenmelidir. Ülkemizde karşı karşıya kaldığımız bu pisliği temizleyecek olan, bu yolsuzluk düzenine son verecek olan örgütlü bir toplum olarak bizler Kayseri Emek ve Demokrasi bileşenleri, çocuklarına hanlar, hamamlar, villalar, dolarla değil onurlu bir gelecek bırakmak için alın teri döken tüm kamuoyuna çağrımızdır, hırsızlara oy vermeyin."
'TORUNLARIM İÇİN GELDİM'
Sivil toplum kuruluşlarının yaptıkları temsilcilerinin basın açıklamalarının ardından mikrofonu eline alan 75 yaşındaki Nazik Şahbaz kalabalıktan alkış aldı. Hastaneden geldiğini ve torunlarının geleceği için eyleme katıldığını dile getiren Şahbaz, "Televizyonda izliyorum, çocuklara gaz, su sıkıyorlar çocuklar hasta oluyor. Hırsızlara oy vermeyin. Yolunuz açık olsun. Hastaneden geliyorum. Torunlarım için katıldım. Oyunuzu hırsızlara vermeyin" dedi.
Tepki eylemi alanda halayların çekilmesi ile son buldu.
CZ(OE/COŞ) (FOTOĞRAFLI)