KAYSERİ'de Yamula Barajı'nda ikinci etabı tamamlanan Sahil Yolu'nun Erkilet Mahallesi üzerinden Kayseri'ye bağlandı.
Merkez Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, bu konuda daha önce verdikleri sözü tutacaklarını, kısa süre içerisinde Sahil Yolu'nun tamamını hizmete açacaklarını söyledi. Başkan Çelik, Sahil Yolu, ikinci etabın asfalt işlemi ve yol çizgilerinin de tamamlanmasıyla Erkilet-Vatan-Çevril istikametinden şehir merkezine bağlandı" dedi. Yamula Barajı kıyısındaki Kuşçu ile Çevril Mahallesi'nde sürdürülen sahil yolu çalışmalarında incelemelerde bulunan Başkan Çelik, şöyle devam etti:
"Yapacağımız yeni rekreasyon alanlarıyla karşı tepeler tamamıyla ağaçlandırılacak. Bungalov evler, günübirlik piknik alanları ve çocuklarımız için de oyun alanlarının tamamını yapacağız. Temizlik ve düzenleme çalışmalarına başladık. Son haliyle Yamula Barajı, fiili olarak Kayseri'nin denizi oldu. Bu güzelliği tüm Kocasinanlılar'a, Kayserililere inşallah yaşatacağız" diye konuştu. Ağaçlandırma çalışmalarını yerinde izleyen ve amatör balıkçılarla birlikte  olta atan Başkan Çelik, şöyle devam etti:
"3-4 Mayıs'ta olta balıkçılığıyla ilgili Kuşçu Mahallesi'nde balık avlama yarışması düzenledik. Hemşerilerimizi balık avlama yarışmasına davet ediyoruz. Hemşerilerimiz Yamula Barajı'na geldiğinde hem Sahil Yolu'nun bu yeni bölümüyle hem de buradaki güzelliklerle tanışma imkanı bulacak." 

OE(OE/İD) (FOTOĞRAFLI)