KAYSERİ Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, kenttin bazı noktalarında seyir halindeyken cep telefonu kullanan sürücüleri yakın takibe aldı. Trafik Denetleme Şube Müdürü İlhan Dağdeviren, son bir ayda araç kullanırken telefonda konuşan ve yüksek sesle müzik dinleyen 172 sürücüye 77'şer lira ceza uygulandığını söyledi. Dağdeviren, 8 sürücüye de yere sigara izmariti attıkları gerekçesiyle 77’şer lira ceza yazıldığını belirtti.
Kayseri Emniyeti Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, güvenli trafik ve bilinçli toplum oluşturmaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Belirli zaman aralıklarında vatandaşlara yönelik uyarıcı etkinlikler düzenleyen, bunun yanı sıra da radar, emniyet kemeri gibi uygulamalar yapan ekipler, bu kez de araç kullanırken cep telefonu ile konuşan sürücüleri yakın takibe aldı. Trafik polisleri, kentin bazı noktalarında sürücüleri izleyerek, kontrol etti. Seyir halindeyken cep telefonu ile konuşan ve yaptıkları kural ihlali ile birlikte de trafikte tehlikeye davetiye çıkaran sürücülere 77 lira ceza yazıldı.
BİR AYDA 172 CEZAİ İŞLEM YAPILDI
Kayseri Trafik Denetleme Şube Müdürü İlhan Dağdeviren, amaçlarının ceza yazmak olmadığını belirterek, sürücüleri uyardı. Dağdeviren, şunları söyledi:
“Ekiplerimiz trafiğin yoğun olduğu bölgelerdeki bazı noktalarda kontroller yapıyor. Yapılan kontroller çerçevesinde de seyir halindeyken cep telefonu ile konuşan sürücülerimize ilgili kanun maddesine göre 77 lira cezai işlem uygulanıyor. Son bir ay içerisinde araç kullanırken cep telefonu ile konuşma ve bunun yanı sıra yüksek sesle müzik dinleyerek, çevreye rahatsızlık veren sürücülere yönelik olarak 172 cezai işlem yapıldı. Bunun yanı sıra yine son bir ayda film ve egzoz gibi nedenlerden ötürü de 102 ceza işlem yapıldı. Bu alanda işleme konulan ve uygulanan ceza miktarı da kanunda belirtildiği üzere 166 lira.”
İlhan Dağdeviren, son bir ayda yere sigara izmariti atan 8 sürücüye de 77’şer lira ceza yazıldığını açıkladı.