Kayseri Valisi Orhan Düzgün başkanlığında yapılan Seçim Güvenliği Toplantısı’nda, 30 Mart yerel seçimlerinin huzur ve güven ortamında gerçekleştirilmesine yönelik tedbirler görüşülerek, değerlendirmeler yapıldı.
Toplantıyla ilgili bilgi veren Vali Düzgün, Kayseri Polisevi’nde gerçekleşen toplantıya ilçe kaymakamları, Emniyet Müdürü Mustafa Aydın ve Jandarma Komutanı Albay Halil Uysal ile öteki ilgililerin katıldığını söyledi. Kayseri il genelinde seçim öncesi ve seçim sırasında huzur ve güven ortamını sağlamanın öncelikli görevleri arasında bulunduğunu belirten Vali Düzgün, ilçe kaymakamları ve kolluk kuvveti yöneticilerinden Mahalli İdareler Seçimi için İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan kitapçık ile Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı kararlarına titizlikle uyulmasını istedi. Vali Orhan Düzgün şöyle dedi:
"Seçim döneminde, propaganda süresinde, seçim günü oy verme saatlerinde, oy verme sonrasındaki tasnif, döküm ve sayım aşamasında genel güvenlik tedbirleri ile huzur ve güveni sağlamak öncelikli amacımızdır. Vatandaşlarımızın sandığa huzur içerisinde gitmesi, muhtemel sorunların yaşanmaması için gereken özeni hep birlikte göstereceğiz."