KAYSERİ Valiliği ve Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün ortak organizasyonuyla kentte 'Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü' yapıldı. Yürüyüşe katılanlara çorba ve çay ikram edildi. Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Öksüzkaya, hareketsizliğin ölüm nedenleri arsında 4’üncü sırada yer aldığını söyledi.
İnönü Parkı'nda düzenlenen yürüyüşe, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, AK Parti Kayseri milletvekilleri Ahmet Öksüzkaya, İsmail Tamer, Kayseri Valisi Orhan Düzgün ve vatandaşlar katıldı. AK Parti Milletvekili Ahmet Öksüzkaya ile aynı adı taşıyan amcasının oğlu İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Öksüzkaya, burada yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı tarafından 2014 yılının 'Yaşam ve hareketlilik' yılı olarak belirlendiğini, bu kapsamda çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirtti. Dr. Öksüzkaya, şunları söyledi:
"Yapılan araştırmalarda Türk toplumunun yüzde 72’sinin hareketsi z olduğu ortaya çıktı. Önlenebilir kronik rahatsızlıklar içinde de hareketsizli, ölüm sebepleri arasında 4’üncü sırada geliyor. Sağlığımızı korumak, kronik hastalıklardan uzaklaşmak için hareket etmemiz gerekiyor. Erişkinlerde hatada 5 gün, günde en az 30 dakika, 5-17 yaş grubunda da günde en az 60 dakika 5 gün orta şiddette aktivite tavsiye ediyoruz. Yeni yılda sevdiklerimize vereceğimiz en iyi hediye sağlığımızdır."
Kayseri Valisi Orhan Düzgün de kendisinin hafta sonları düzenli olarak yürüyüş yapmaya çalıştığını belirterek, "Yürümek, insanın zihinsel melekelerinin çalışması için de faydalı. Sadece bedensel değil açık havada oksijen teneffüs etmek insanı zihnen, ruhen ve bedenen dinlendiriyor. Biz de fırsat buldukça yürüyoruz. Herkese düzenli olarak yürümelerini öneriyorum" diye konuştu.
Yürüyüş başlamadan katılımcılara, günde en az 10 bin adım atmaları önerildi ve 'adım sayar' cihazları dağıtıldı. Yürüyüşün ardından da çorba ve çay ikram edildi.