KAYSERİ’de saatteki hızı zaman zaman 85 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle kent merkezi ve çevresindeki sayfiye yerlerinde ağaçların bir bölümü söküldü. Erciyes Dağı'nda fırtına nedeniyle mekanik tesisler çalıştırılamadı.
Kayseri'de 3 günden bu yana görülen yağışlı hava ardından, fırtına yaşamı olumsuz etkiledi. Kayseri’de fırtına nedeniyle kentin birçok yerinde ağaçlar devrildi. Devrilen ağaçlar trafiği aksatırken, bazı araçların da dalları kırıldı. Kayseri Büyükşehir, merkez Kocasinan ve Melikgazi Belediyesi ekipleri devrilen ağaçları kaldırmak için yoğun çaba harcadı. Kayseri ve Civarı Elektrik Şirketi’nden edinilen bilgiye göre rüzgâr nedeniyle elektrik tellerinin kopması sonucunda bazı bölgelere kısa süreli elektrik verilemedi.
Fırtına Hisarcık, Talas, Erkilet gibi yüksek bölgelerdeki sayfiye evlerinin bahçesindeki meyva ağaçlarına da zarar verdi. Meteoroloji 7'nci Bölge Müdürlüğü yetkilileri fırtınanın saatteki hızının 85 kilometreyle ulaştığını çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesine yol açtığını, yarında bölgede kuvvetli yağış beklendiğini ve hava sıcaklığında 8-10 derecelik düşüş görüleceğini belirterek, vatandaşları sel, yerel dolu yağışı, su baskını, yıldırım’a karşı uyardı. Meteoroloji 7’nci Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi, Orta Akdenizden gelen fırtınanın aksam saatlerinde etkisini kaybedeceğini ifade etti.

OE,DÖ,FÇ(OE/İD) (FOTOĞRAFLI)