KAYSERİ'de 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete karşı Uluslararası Dayanışma Günü nedeniyle Kayseri Emek ve Demokrasi Platformu gösteri düzenledi. Basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Kayseri Şubesi Kadın Sekreteri Serap Polat, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek, "Bizim cinsel hayatımızı düzenlemeyi bırakın. Biz doğuracağımız çocuğu da, namusumuzu da korumayı biliriz. Siz bizi babalarımızın, kocalarımızın şiddetinden koruyacak yasal önlemleri güçlendirin" dedi.
Cumhuriyet Meydanı’ndan KESK’e bağlı sendika üyeleri ile birlikte basın açıklaması yapan Kayseri Emek ve Demokrasi Platformu sözcüsü olan Eğitim-Sen Kayseri Şubesi Kadın Sekreteri Serap Polat, Türkiye’de kadın cinayetleri, taciz ve tecavüz olaylarının hız kesmeden sürdüğünü dile getirdi. Polat şunları söyledi:
"Kadınlarla erkelerin aynı evde aile kurmadan birlikte yaşamalarını kendi demokrasi anlayışına uygun bulmayanlar, 2013’ün ilk on ayında 190 kadının en çok kutsal aile üyeleri tarafından katledildiğini bilmiyorlar mı? Onlar görmezden, duymazdan gelse de, bizler biliyoruz ki kadınlar en çok eşleri, eski eşleri, babaları, ağabeyleri ve yakın akrabaları tarafından öldürülüyor."
'İSTİSMARCILAR CEZA ALMIYOR'
Kadınların bedenlerinin erkek egemen düzen tarafından şekillendirildiği öne süren  Polat, şöyle devam etti:
"Cinsel taciz, tecavüz ve istismarın devlet eliyle yürütülmesi ve meşrulaştırılması, bu yıl içinde 148 kadının yaşamlarında büyük yaralar açılmasına neden oldu. Bir değil, iki değil onlarca kadın cinsel tacize ve tecavüze uğrarken, 'Doğur devlet bakar' diyen zihniyet, yeni kurbanlar aramaya devam etmekte, sistemin adaleti hakimlerinin takdir yetkisini arttırmaktadır. Failler bu yolla serbest kalmakta, kadınlar kurban haline getirilmektedir. Bu sene içinde kamu kurumları içerisinde yaşanan 21 olayda 116 kız çocuğu cinsel istismara uğramıştır. İstismarcı devlet görevlilerinin hiçbiri ceza almadığı gibi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı yetkililere, İstanbul’daki kurumda olduğu gibi, terfi verilmiştir. Bu ödüllendirme değil de nedir? Biz KESK’li kadınlar, şiddetsiz bir toplum, eşitlik ve adalet taleplerimize sahip çıkarak, şiddetin her türlüsüne, tacizlere, tecavüzlere, istismarlara ve katliamlara sessiz kalmayacak, yaşamın her alanını dönüştürmeye devam edeceğiz."