KAYSERİ’de Mahalli Çevre Kurulu, önümüzdeki kış sezonunda merkezi ısıtma sistemlerinde kömür ve fueloil kullanımını yasakladı.
Mahalli Çevre Kurulu, merkezi ısıtma sistemleri bulunan apartman, site, lojman ile kamu kurum ve kuruluş binalarında katı ve sıvı yakıt kullanımı yasaklanarak alternatif ısınma (doğalgaz, güneş enerjisi vs.) sistemlerine geçilmesi ve 30 Ekim 2014 tarihine kadar gerekli sistem dönüşümlerinin tamamlanmış olmasını istedi. Alınan karara göre Hacısaki, Fatih, Sahabiye, Uğurevler, Sanayi, Erciyesevler, Yıldızevler, Cumhuriyet, Fevziçakmak, Mimarsinan, Serçeönü, Örnekevler ve Gevher Nesibe mahalleleriyle Melikgazi ilçesinde; Seyitgazi, Aydınlıkevler, Küçükmustafa, Alpaslan, Gültepe, Yeniköy, Melikgazi, Yeni, Yıldırım Beyazıt, Çorakçılar, Cumhuriyet, Gülük, Hunat, Hürriyet, Kemeraltı, Kiçikapı, Kılıçaslan, Köşk, Osman Kavuncu, Taceddin Veli, Camikebir, Caferbey, Şehit Nazımbey mahallelerinde önümüzdeki kış katı ve sıvı yakıt yakılması yasaklanmış oldu. Bu bölgelerdeki apartman, site, lojman ile kamu kurum ve kuruluş binaları 31 Temmuz 2014 tarihine kadar katı veya sıvı yakıt kullanımını sonlandırarak alternatif temiz yakıtlara geçiş yönünde karar alacak ve aldıkları karar örneğiyle dönüşümü gerçekleştirecek firmayla yapılan sözleşme örneğini Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı'na teslim edecekler.
31 Ekim 2014'ten sonra katı ve sıvı yakıt kullananlara Mahalli Çevre Kurulu kararı gereğince idari işlem ve para cezası uygulanacak. Ayrıca depolarda tespit edilen kömürler de yediemine alınacak.
Öte yandan bu mahalleler dışında kalan tüm diğer mahallelerde de 31 Ekim 2015 tarihinden sonra katı ve sıvı yakıt kullanımı yasaklanarak, alternatif temiz yakıtların kullanımı zorunlu hale gelecek.

DÖ(OE/AK)