KAYSERİ’nin Talas İlçe Belediyesi bünyesindeki Havacılık Kulübü tarafından, 'Model uçak ve Model helikopter" standı açıldı.
Kayseripark Alışveliş Merkezi’nde açılan Model uçak, model jet, 4 ve 6 motorlu model helikopterlerin sergilendiği standa vatandaşlar ve özellikle çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Model uçak ve helikopteri uçurmak isteyenler, standa konulan simülatör yardımıyla gerçek uçuş keyfini yaşarken, alışveriş merkezindeki hekzakopter gösterisi de beğeniyle izlendi.
'Model Uçak Günleriyle ilgili bilgi veren Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, Talas’ı hava sporları ve turizm konusunda geliştirmeye başladıklarını belirterek şunları söyledi:
"Biz Talas’ı marka şehir yaparken birçok açıdan geliştirmeyi hedeflemiştik. Bunların başında da turizm ve spor noktasında da hava sporlarıydı. Yamaç paraşütü, yelken kanat ve model uçak ile çocuklarımızın geleceğine bir ufuk oluşturacak çalışmalardır bunlar."
Model uçak pisti konusunda Türkiye’nin ilk ve tek tesisinin Talas’ta bulunduğunu kaydeden Başkan Yıldırım, açaklamasını şöyle sürdürdü:
"Sadece tesis kurmakla kalmadık; biz orada üretip imal edip eğitim vermeyi hedeflemiştik ve bunu da başardık. Artık hekzakopterden alınan görüntüler üst teknoloji kullanılarak çalışmalara veri oluşturuyor. Bu çalışmalar sinema sektöründe milyon liralara tekabül eden işler. Ama biz mütevazı bir şekilde Talas Havacılık Kulübü üyelerimizle üretebiliyoruz. Her türlü model uçağı üretebilen hale geldik."
Talas Havacılık Kulübü Başkanı Dr. Ali Alpay da stantla ilgili bilgi vererek, "Yaklaşık 2 yıldır kulüp başkanlığını yapmaktayım. Tesisimiz 6 yıldır hizmet vermekte. Pistimiz Türkiye’de model uçak dalında bir ilk. İlgiden çok memnunuz" diye konuştu.