KAYSERİ’de geçen yıl İstanbul Taksim’de başlayan ve daha sonrada tüm yurtta yayılan Gezi parkı eylemlerinin yıl dönümünde yaklaşık 500 kişi, ellerinde Gezi eylemleri sırasında yaşamını yitirenlerin fotoğraflarıyla yürüdü ‘Her yer Taksim, heryer direniş’ sloganı attı.
Sivas Caddesi'nde bulunan Eğitim- Sen önünde toplanan sivil toplum örgütü temsilcileri ve siyasi parti temsilcileri, ‘Gezi’yi hatırla yolsuzluğu, Soma’yı unutma’ pankartı altında yaklaşık bir kilometre yürüyerek Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması yaptı. Mehmet Ayvalıtaş, Ahmet Atakan, Ethem Sarısülük, Berkin Elvan, Medeni Yıldırım, Ali İsmail Korkmaz, Hasan Ferit Gedik ve Uğur Kurt’un fotoğraflarını taşıyan grup isimleri tek tek anons edip ‘Burda’ diye bağırdı.
‘Her yer Taksim, heryer direniş’, ‘Bu daha başlangıç, mücadeleye devam’, ‘Ali İsmail Korkmaz ölümsüzdür’, ‘Devrim şehitleri ölümsüzdür’, ‘İsyan, devrim, Beşiktaş’, ‘Hükümet istifa’, ‘Beşiktaş Çarı faşizme karşı’ sloganları attı. Polisin kaldırımda yürümesini istediği eylemciler caddede yürüyünce trafik sıkıştı. Yoldan geçen bazı araçların da klakson çalarak ve zafer işareti yaparak eylemcilere destek vermesi dikkat çekti.
Cumhuriyet meydanına kadar slogan atıp, şarkı söyleyerek yürüyen kalabalık, Gezi eylemlerinde yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulundu. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı eylem, basın açıklaması ve hep birlikte şarkıların söylenmesinin ardından sona erdi.
DÖ,MÖ(OE/ESM) (FOTOĞRAFLI)