Demet ÖZTÜRK-Mükremin ÖKSÜZGİL/ KAYSERİ, () - KAYSERİ’de Ülkü Ocakları ve Sivil Toplum Örgütleri, Diyarbakır’da askeri alana girerek Türk Bayrağı'nın indirilmesine tepki gösterdi. Yaklaşık 10 bin kişi ellerinde Türk bayraklarıyla 'Bayrağa uzanan eller kırılsın' sloganları atarak Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. Meydanındaki aydınlatma direklerine tırmanarak kule yapan gençler, Türk bayrağını en yüksekte dalgalandırmaya çalıştı.
Diyarbakır Lice'de 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı'nın bahçesindeki Türk Bayrağı'nın yüzü maskeli tarafından indirilmesine Kayseri’de Ülkü ocakları ve STK’ların katılımıyla tepki yürüyüşü düzenlendi. Sivas Caddesi’nde bulunan AVM önünde toplanan yaklaşık 10 bin kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. 'Ne mutlu Türküm Diyene', 'Vatan sana canım feda', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Bozkurtlar burada Ak Parti nerede', 'Kayseri bayrağına sahip çık', 'Bayrağa uzanan eller kırılsın' sloganları attı. Kalabalık, orduevinin önüne geldiğinde 'Komutanlar istifa', 'Necdet Özel istifa' diye bağırdı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk anıtı önünde toplanan kalabalık hep birlikte İstiklal Marşı’nı söyledi. Bu arada gençler meydandaki aydınlatma direklerine kule yaparak Türk bayrağı astı.
Hükümetin ve komutanların istifaya çağrıldığı yürüyüşte, terör örgütü PKK’ya da tepki gösterildi. Yürüyüşün ardından yaklaşık 300 kişilik Alperen grubu, Ak Parti binasına yürüdü. Kalabalık burada İstiklal Marşı’nı okuduktan sonra dağılırken, polis Ak Parti ve HDP binaları önünde geniş güvenlik önlemi aldı. Ak Parti binasının bulunduğu cadde bir süre trafiğe kapatıldı.

DÖ,MÖ (OE/RT) (FOTOĞRAFLI)