KAYSERİ’DE satışa sunulan 'Aşk ölçer' cihazı, özellikle gençler arasında yoğun ilgi görüyor. Çiftler arasındaki 'aşkı ölçüyor, sevgiyi ispat ediyor' denilen ürünün, vücut ısısına göre çalıştığı öne sürüldü.
Tarihi Kapalı Çarşısı’nda hizmet veren Elif Hediyelik Eşya Satış Sorumlusu Meltem Yalçın, 10 TL’den satışa sundukları 'Aşk ölçer'e özellikle gençlerin yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. Son günlerde sevgililerine değişik hediye almak isteyen çiftlerin aşk ölçeri tercih ettiğini dile getiren Yalçın, ürünü şaka amaçlı kullanıp, durumu eğlenceye çevirenlerin de olduğunu söyledi. Yalçın aşk ölçerin kullanımı konusunda da şu bilgileri verdi:
"Aşk ölçer, eğlenceli bir ürün. Çiftler kapsülün iki ucundan tutuyor. İnce cam ve iki ucu kapalı kapsül içerisinde bulunan sıvı da tamamen vücut ısısına göre hareket etmeye başlıyor. Isıya göre sıvı yukarı doğru çıkıyor. Yani sıvı, tamamen insan dokunuşuyla oluşan sıcaklığa göre hareket eden bir sıvı madde. İçerdeki sıvı sıcaklığa göre yavaş ya da hızlı olarak hareket ediyor. Kısacası 'sevgiyi ispat ediyor' sloganıyla satışa sunduğumuz aşk ölçer diğer adıyla 'aşkmetre' hem şaşırtıyor hem de eğlendiriyor."
Meltem Yalçın, bazı çiftlerin ürünü alır almaz dükkanda denemek istediğini ve zaman zaman da ağır hareket eden sıvı nedeniyle tartışmalar çıktığını söyledi.