ESKİŞEHİR'de Gezi parkı direnişine destek eylemleri sırasında 2 Haziran günü polisler tarafından sopayla dövülen ve kaldırıldığı hastanede ölen Ali İsmail Korkmaz davasının güvenlik gerekçesiyle alındığı Kayseri'de, bugün yürüyüş yapıldı. Sivil toplum örgütlerinin düzenlediği yürüyüşte, Ali İsmail Korkmaz davasına sahip çıkılması istendi.
Eğitim- Sen Şubesi önünde toplanan, bazı sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti üyelerinin oluşturduğu yaklaşık 1000 kişilik grup, sloganlar atarak Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. Üzerlerine önünde Ali İsmail Korkmaz’ın fotoğrafı, arkasında ise ‘Ali İsmail Vicdandır’ yazılı tişörtler giyen gençler, ‘Sokakta öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın davası Kayseri’ye alındı. Bu dava vidan davasıdır, Kayseri vicdanına sahip çık’ yazılı pankart taşıdı. Yürüyüşe katılanlar ‘Ali İsmail Korkmaz ölümsüzdür’, ‘Ali İsmail Vicdandır vicdanına sahip çık’ ‘Her yer Taksim her yer direniş’, ‘Bu daha başlangıç, mücadeleye devam’, ‘Gün gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecek’ sloganları atıldı.
Göstericilere hitap eden Kahraman Genç, Ali İsmail Korkmaz’ davasının Eskişehir'den Kayseri'ye alındığını hatırlatarak, "Ali İsmail Korkmaz’ın ölümü ile 5’i tutuklu 8 kişi, güvenlik gerekçesiyle Kayseri’de yargılanacak. Bu ne yaman çelişkidir ki, daha önce Muğla’da polis tarafından öldürülen Şerzan Kurt ve Mardin’in Kızıltepe ilçesinde güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren 12 yaşındaki Uğur Kaymaz’ın davaları aynı gerekçeyle Eskişehir’e alınmıştı” dedi.
Ali İsmal için Eskişehir’e toplanan kalabalığın, Kayseri'de toplanamayacağının düşünüldüğünü ileri süren Kahraman Genç, “Elbette Kayseri halkı bir sınava giriyor, Kayseri katillere mi, yoksa mazlumlara mı sahip çıkacak, bunun sınavını veriyor. Gezi parkı eylemleri sırasında Kayseri’de de binlerce genç sokağa dökülmüştü” dedi.