KAYSERİ Hacı Bektaşi Veli Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Sadık Genç, bazı Alevi birliklerinin 'çatı aday' olarak açıklanan Ekmeleddin İhsanoğlu’nu desteklemeyecekleri konusunda açıklama yapmalarına tepki göstererek, "Peşin hükümle yapılan açıklamaları kabul etmiyoruz. Toplantılar düzenleyip, durumu masaya yatırmayı planlıyoruz" dedi.
Kayseri Hacı Bektaşi Veli Kültür ve Dayanışma Derneği yeni Başkanı Sadık Genç, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik yapılan bazı eleştirileri doğru bulmadığını dile getirdi. Genç, "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan değil. Yani muhalefet partisinin lideri. İleride Başbakan olursa, kendisine sorunlarımızı iletir ve destek isteriz. Bu noktada icraat noktasında eleştirmek doğru değil" diye konuştu.
Bazı Alevi birliklerinin çatı aday olarak açıklanan Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nu desteklemeyecekleri konusunda açıklama yapmalarına da tepki gösteren Sadık Genç, şöyle konuştu:
"Aleviler’de biat kültürü yoktur. Bunun yanında ortada adeta fol yok, yumurta yokken bu şekilde açıklama yapılmasını da doğru bulmuyoruz. Bunun yanında Aleviler adına böyle bir açıklama yapıyoruz diyenler, yaklaşık 200 bileşenle oturup bu konuyu masaya yatırmalıydı. Demokratik olan bu bileşenleri toplayıp, ortak bir sonuç açıklanmasıydı. Konuşulmadan, görüşülmeden yani fikir alışverişi yapılmadan peşin hükümle yapılan bu yöndeki açıklamaları kabul etmiyoruz. Biz Kayseri’de demokratik bir yol izleyeceğiz. 3 Temmuz sürecinden sonra, yani tüm adaylar ortaya çıkınca kurultay ya da danışma meclisi şeklinde toplantılar düzenleyip, durumu masaya yatırmayı planlıyoruz. Bu konuda yönetim kurulumuzla oturup, kurultayın ya da danışma kurulu adı önemli değil, toplantının içeriğini belirleyeceğiz. Kısacası her zaman olduğu gibi birlik, bütünlük ve dayanışma içinde bu süreçte de tek yürek olacağız."

FOTOĞRAFLI