Oktay ENSARİ/KAYSERİ () - KAYSERİ'de Ömer Dengiz'in istifasıyla boşalan Ak PartiAK Parti İl Başkanlığı görevine atanan 55 yaşındaki Hüseyin Cahit Özden, geçmişte basketbolda sayı kralı olmuş, yılın antrenörü seçilmiş bir sporcu olmasıyla da tanınıyor.
Lise yıllarından başlayıp bir çok kulüpte basketbol oynayan, antrenörlük görevinde bulunan Hüseyin Cahit Özden’in basketbol sevdası 1975 yılında Kayseri lisesi okul takımında sarı lacivertli formayı giymesiyle başladı. Özden, daha sonra sırasıyla Erkiletspor, Develispor, Yeni Sanayispor ve Meysuspor’da, bu arada Erciyes Üniversitesi basketbol takımında oynadı, 7 kez sayı kralı oldu.
Askerlik dönüşü 1986'da faal sporculuk yaşamını sonlandıran Özden, bu kez Gençlik ve Spor İl müdürlüğü basketbol takımında, Ağırnas, Yavuzlarspor ve Yolspor’da antrenörlük yaptı. İş hayatı, siyaset derken 1992 yılında antrenörlükten de ayrıldı. Ak Parti’de kuruluşundan bu yana üye, Kocasinan ilçe başkanı olan Özden, Ömer Dengiz’in il başkanlığının istifasının ardından başkanlık koltuğunu teslim aldı.
Basketbola olan özleminin halen devam ettiğini, fırsat buldukça arkadaşlarıyla zaman zaman potaya atış yaptığını belirten Hüseyin Cahit Özden, "Basketbol gerçekten çok değerli bir spor dalı. Gerek çalışma, gerekse siyaset yaşantımda bana bir çok özellik kazandırdı. Basketbol camiasından da hala kopmadım. Toplantılara katılıyor, sporcu arkadaşlarımla, basketbol camiesindeki büyüklerimle görüşüyorum’’ dedi.

FOTOĞRAFLI