KADIN İşbirliğini Geliştirme Derneği (KİGDER) Başkanı Dr. Sema Karaoğlu, Kayseri’de yaklaşık 90 bin yaşlı ve 4 bin 500 Alzheimer hastası olduğunu söyledi. Karaoğlu, ‘Hayat Sana Güveniyorum’ projesiyle 25 kadına Alzheimer’lı hasta bakımı eğitimi verileceğini belirtti.
KİGDER Başkanı Sema Karaoğlu, proje ortakları OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü ve KTO Başkan vekili Celal Hasnalçacı ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Dr. Sema Karaoğlu, ‘Hayat Sana Güveniyorum’ projesinin, Birleşmiş Milletler ‘Kadınların İnsan Haklarının Geliştirilmesi' ortak programı olduğunu ve İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, BM Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi, Sabancı Vakfı ve Türkiye Belediyeler İşbirliğiyle yürütüldüğünü söyledi. Projeyle Alzheimer’lı hasta bakımı eğitimi almış 25 kadının istihdamının hedeflendiğini de söyleyen KİGDER Başkanı Karaoğlu, “Kayseri’de TÜİK verilerine göre 65 yaş üstü yaklaşık 90 bin nüfus var. Alzheimer Derneği’ne göre 65 yaş üstü nüfusun yaklaşık yüzde 10’u demans hastası olarak kabul edilmekte. Bunun da yaklaşık yüzde 50’sinin Alzheimer hastası olduğu düşünülürse, Kayseri’de 4 bin 500 kişi olduğu tahmin edilebilir. Görüldüğü üzere Alzheimer, koca bir tren gibi hızla üstümüze gelmekte. Zamanında gerekli önlemler alınmazsa, kazanın sonuçları toplumda büyük hasarlara yol açabilir” diye konuştu.
KİGDER olarak bu projeyle Alzheimerli hastalara destek sağlayacak eğitimli kadınlar yetiştirmeyi, onlara iş imkanı sunmayı hedeflediklerini söyleyen Dr. Karaoğlu, “ Bu eğitimi almak isteyen, 18-35 yaş arası lise mezunu kadınlarımız Ticaret Odası Kadın Girişimciler Kurulu’na başvurabilirler. Eğitim, proje ortağımız Erciyes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından verilecek” dedi.