KAYSERİ Valisi Orhan Düzgün, İl İnsan Hakları Kurulu’na 2013 yılı içerisinde sağlık ve engellilerin talepleri ağırlıklı olmak üzere toplam 30 şikayetin yapıldığını ve bu şikayet taleplerinden 26’sının değerlendirildiğini belirtti.
İl İnsan Hakları Kurulu'nca düzenlenen 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü ve Haftası konulu kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.  Vali Orhan Düzgün, ödül töreninde yaptığı konuşmada İnsan Hakları Kurul üyelerinin hem kendilerine yönelik yapılan başvuruları değerlendirdiğini hem de bazı kamu kurumlarına yönelik incelemelerde bulunduklarını söyledi. Kurula en çok sağlık ve engellilerin taleplerine yönelik şikayetlerin geldiğini dile getiren Düzgün, 2013 yılı içerisinde 30 başvurunun yapıldığını ve bu başvurulardan 26’sının değerlendirilerek, gereken çalışmaların yapıldığını kaydetti. Düzgün, “İnsanların var olan haklarının korunması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Din, din, ırk ya da siyasi görüş gibi ayrımlar yapılmadan insan olmanın gereği olan haklar için kurul üyeleri görev yapıyor. Vatandaşların şikayetleri değerlendiriliyor. Kurul üyeleri sadece kendilerine yapılan başvuruları değerlendirmiyor aynı zamanda kendileri de bazı kamu kurumlarında incelemeler yapıyor. Bu kapsamda cezaevi, huzurevi ve emniyet teşkilatlarına yönelik çalışmalar yapıldı” diye konuştu.
Dünya İnsan Hakları Günü ve Haftası konulu resim yarışmasında Sema Yazar Anadolu Lisesi 12/D sınıfı öğrencisi Şeyma Şahin, Kompozisyon da Hacı Ali İhsan Kalmaz Çok Programlı Lisesi 12/B sınıfı öğrencisi Akgül Seda Turhal birinci olurken yine dereceye giren toplam 14 öğrenciye plaket ve ödülleri verildi.