KARS’ın Sarıkamış İlçesi'ndeki Allahüekber Dağları’nda, 1914-15 yıllarında yapılan Osmanlı-Rus savaşında şehit düşen askerler Kayseri'de Valilik ve Büyükşehir Belediyesi tarafından Erciyes Dağı'nda düzenlenen yürüyüşle anıldı.
Erciyes Dağı'nın 2 bin 200 metre yükseklikteki Tekir Yaylası'nda düzenlenen temsili yürüyüşe, AK Parti Kayseri milletvekilleri Yaşar Karayel ve İsmail Tamer, Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş,  Vali Orhan Düzgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, sporcular ve yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Temsili yürüyüş öncesi, Büyükşehir Belediyesi mehter takımı konser verdi. Tekir Yaylası piknik alanından başlayan yürüyüş, tesisler bölgesinde sona erdi. Yürüyüşe, Jandarma ekipleri de kar motorları ile eşlik etti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, "Ezanımız dinmesin diye şehit olan tüm büyüklerimizi rahmetle anıyorum. Yaşadığımızı coğrafya hepimizin sığındığı bir coğrafyadır. Buraya gelen herkes, bayrağımız inmesin, ezanımız dinmesinden diyerek, fedakarlık yapmışlardır ve bizlere emanet etmişlerdir. Bize düşen, onları rahmetle anmak, onların hatırasına saygılı olmak ve gençlerimize bunları anlatmak" dedi.
Kayseri Valisi Orhan Düzgün de "99 yıl önce Sarıkamış'ta soğuk ve tipi yüzünden şehit olana gençlerimizi şükranla anıyoruz" dedi.