TÜRKİYE Cmhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 75’inci yıldönümünde Kayseri'de de törenle anıldı.
Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Vali Orhan Düzgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Ali Demiral katıldı. Törene gelen CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, milletvekilleri için neden yer ayrılmadığını sordu. Şevki Kulkuloğlu, törene katılması için kendisine yer ayrılmasına ihtiyacı olmadığını da belirterek, "Levhanın olması gerekmez. Ayıp. AKP milletvekilleri gelmiyor diye, bizim de mi gelmemiz gerekiyor?" diye tepki gösterdi ve siyasi parti il başkanlarının bulunduğu bölüme geçti.
'ANDIMIZ'I OKUDULAR
Tören Vali Orhan Düzgün, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Demiral, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, CHP İl Başkanı Mustafa Ayan, MHP İl Başkanvekili Resul Şahin’in Atatürk Anıtı’na çelenk bırakmasıyla başladı. Atatürk’ün anlatıldığı konuşmaların ardından 09.05’de sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu. Törenin bittiği anonsuyla birlikte bir grup genç 'Andımız’ı okudu. Ardından açıklama yapan CHP'li Kulkuloğlu, AK Parti milletvekillerinin törene katılmadığını, il başkanının Atatürk anıtına çelenk koymadığını söyleyerek eleştirdi.
AK PARTİ İL BAŞKANI DENGİZ: TÖRENE KATILDIM
AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz ise Cumhuriyet Meydanı’ndaki 10 Kasım Atatürk’ü anma etkinliklerine katıldığını, ancak arka tarafta durduğunu söyledi. Ömer Dengiz, sabah Cumhuriyet Meydanı’ndaki tören alınanına geldiğini Vali, Belediye Başkanı ve Garnizon Komutanı ile sohbet ettikten sonra, subayların bulunduğu bölümün arkasında töreni takip ettiğini söyledi. CHP Kayseri milletvekili Şevki Kulkuloğlu’nun çapraz arkasında töreni izlediğini anlatan Dengiz, "Bazı CHP’lilerle de selamlaştık. Milletvekili ve İl Başkanı beni görmemiş olabilir. Ben törenlerde öne çıkmayı çok seven biri değilim. Anma törenlerinde ve cenazelerde öne çıkmadığımı beni tanıyanlar da bilir" dedi.