MİTİNGDE 'EMEKÇİ DUASI'
Kayseri'de Hak- İş Konfederasyonu tarafından düzenlenen miting ilginç görüntülere sahne oldu. Alanda 'Katil Sisi, katil Esed' yazılı pankartlar taşındı, sloganlar atıldı. İstiklal Marşı okunurken, miting alanındaki davulcu ve zurnacı saygı duruşuna geçti. Hak- İş Genel Başkan Mahmut Arslan’ın da bulunduğu kürsüden bir sendikacı tarafından 'Emekçi Duası' okundu. Duada şöyle denildi:
"Bugün , bu muhteşem meydanda ve ülkemizin tüm alanlarda, 'İnsan için kendi emeğinin karşılığından başkası yoktur' ayetinin bereketi ve müjdesiyle toplandık. Burada senin rızan için toplanan emekçilerin 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nde, tüm emekçilerin Hak- İş mensuplarının emek ve alın teri mücadelesini kutlu eyle, bereketli eyle Ya Rabbi! Senin huzurunda alınları terli, elleri nasırlı, kalpleri temiz olarak dua eden emekçilerin dualarını kabul eyle! Sana açılan elleri bereketli kıl! Onlara; toplu sözleşme, iş güvencesi, adil ücret, iş güvenliği ve insan onuruna yaraşır iş yaşamı için kolaylıklar ihsan eyle. Ya Rabbi, alın teri ve emek mücadelesinde hayatlarını kaybedenlere, maden ocaklarında, tersanelerde, şantiyelerde meydana gelen iş kazalarında olmak üzere bütün hayatını kaybedenler olmak üzere bütün hayatını kaybedenlere mağfiret eyle. Kayseri’ye gelmekte olup kaza geçiren arkadaşlarımıza şifa eyle. Birlik ve bütünlüğümüz bozmak isteyenlere karşı, her türlü nifak ve fitne odalarına karşı bizleri muhafaza ve muzaffer eyle. Bu günü gerçek anlamına uygun olarak, tüm emekçilerin birlik, beraberlik, huzur ve barış içerisinde kutlamalarını nasip eyle. Bu yolda olanları daim eyle Ya Rabbi. Ya Rabbi, mücadelemizi kutlu eyle. Duruşumuzu kavi eyle. Emekçilerin akıbetini hayreyle."
 KÜRSÜDEN GÜVERCİN UÇURDU
Hak- İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan kürsüden güvercin uçurduktan sonra yaptığı konuşmada, 1 Mayıs'ın ter ve emeğin günü olduğunu söyledi. Meydanda toplananları selamlarken Mısır’da, Filistin’de, Suriye’de, Afrika’da zulme uğrayanları da anan Mahmut Arslan, şunları söyledi:
"Emekçiler 128 yıl önce insanlık dışı çalışma şartlarına isyan edenlerin sembolleştiği bu günde onları anıyoruz. Derdimiz var onun için buradayız. Davamız var, onun için buradayız. İşsizler, haksızlığa uğramışlar, engelliler, emekliler bugün sizin gününüz. Ter ve emeğin günü. Taşeronlaşmaya hayır, mevsimlik işçilerin durumu düzeltilsin diyoruz. Sosyal adalet için, iş ve aş için, demokrasi için alanlardan bağırıyoruz. Kamudaki statü karmaşasına son vermeli, geçici ve mevsimlik işçilerin sorunları artık çözülmelidir. 4C’lilerin sorunları çözümlenmelidir. Kamuya kadrolu işçi alınsın istiyoruz. Daha çok istihdam için alanlardayız. Acılarımızı, sorunlarımızı haykırmak için buradayız. Hayatının baharında kaybettiklerimiz, iş kazalarında kaybettiğimiz kardeşlerimiz için buradayız. İş kazalarında Avrupa, dünya da ise üçüncüyüz. Bunu hangi vicdan kabul eder. Ocaklar sönmesin, hükümete, işverenlere sesleniyorum. Bu acıyı hissedin, duyun ve çözün. Angaryaya dönüşen fazla çalışmaya ve çocuk işçilere hayır demek için buradayız. Sendikalar öcü değildir. Sendikalar birbirlerine rakip değildir. Sendikalaşmaların önündeki engeller kaldırılsın. Kadına yönelik şiddeti reddediyoruz. Tüm antidemokratik uygulamaları reddetmek için, oynanan oyunları reddetmek için alanlardayız." Demokrasiden yana taraf olduklarını belirten Arslan, "Operasyonlara karşı Türkiye bu yolda devam edecek ve bizde bunu desteklemeye devam edeceğiz. Mısır’daki idamlara itirazımız olduğu için alanlardayız. Bu katliamlara seyirci kalanlara yazıklar olsun. Bizim şikayetimiz, Mısır’da idam kararı verenlere itirazımız var. Suriye halkının yaşadıklarına isyanımız var" dedi.

(OE/ESM)